دادههای مورد استفاده برای ساخت این تصویر رایانهای با کمک یک مدل علمی موسوم به Enlil جمعآوری شدند. این دادهها طی ماموریت فضاپیمای نیوهورایزنز بدست آمده بودند.
در مقایسه با رویدادهای آبوهوایی زمین مانند بارانهای سیلآسا یا آسمان صاف، الگوهای آبوهوایی در فضا از پلاسمای منتشر شده توسط خورشید تشکیل شده که به گوشههای مختلفی از منظومه شمسی سفر میکنند.
در جدیدترین فیلم منتشر شده توسط ناسا که در استودیوی تصویرسازی علمی ناسا ساخته شده، دما در فضا با رنگ قرمز، تراکم با رنگ سبز و امواج شوکی که از میان میدان پلاسما گذر میکنند، به رنگ آبی نمایش داده شدهاند.
مناطقی که بیش از یک ویژگی دارند، با ترکیب رنگی مانند بنفش نمایش داده شدهاند که بخشهای با تراکم کم و امواج شوک داغ را نشان میدهند.
به گفته رابرت اسینبورگ، محقق مرکز پیشبینی آبوهوای فضا، آبوهوای فضا از ترکیب پلاسما، ذرات پر انرژی، باد و جرقه خورشیدی تشکیل شده است.
اسینبورگ از مدل علمی Enlil برای ارزیابی رفتار آبوهوای فضا به منظور پیشبینی رخدادهای مخرب مانند قطع رادیو که بشدت به ماهوارههای درون مدار آسیب می زند، استفاده کرد.
محققان از این مدل برای تعیین تاثیر آبوهوای فضا بر زمین استفاده کردند؛ اما این مدل تنها تا بعد از سیاره مریخ دسترسی داشت و الگوهای آّبوهوایی پس از آن نقطه برای دانشمندان مبهم باقی مانده بود.
ماموریت نیوهورایزنز یک فرصت نادر را برای جمعآوری اطلاعات آبوهوای فضا از سیستم پلوتو در اختیار دانشمندان قرار داده است. محققان برای این پروژه، مدل Enlil را توسعه دادند تا سیستم سیارهای را نیز برای شناسایی انواع آبوهوای موجود در منظومه شمسی در بر بگیرد.
تصویر دانشمندان ناسا، تخمینی از عملکرد فیزیک در سیستم سیارهای است. هدف این تصور، تعیین این امر است که آیا این منطقه دارای رخدادهای آبوهوایی مشابه مناطق نزدیک به خورشید است یا خیر.
یکی از عوامل مورد نظر دانشمندان، درک چگونگی تعامل بادهای خورشیدی با ذرات هیدروژن در حال عبور از لبه منظومه شمسی است.
تاکنون شش تیم تحقیقاتی یافتههای خود را با استفاده از مدل توسعه یافته Enlil منتشر کردهاند. برخی از آنها از فیزیک متفاوتی استفاده کردهاند و برخی دیگر، عواملی همچون انفجار تاج خورشیدی را در تحقیقات خود در نظر گرفتهاند. اما هنوز مشخص نیست که این عوامل تا چه حد بر مناطق بیرونی منظومه شمسی تاثیر میگذارند.
به گزارش ایسنا، دانشمندان ناسا امیدوارند با دریافت دادههای آبوهوایی از فضاپیمای نیوهورایزنز بتوانند صحت یافتههای خود را برای تعیین بهترین مدل یا انجام تنظیمات مجدد بررسی کنند.
No tags for this post.