معرفی رتبه های اول تا سوم یازدهمین دوره جشنواره ملی ایده های برتر
دستگاه ارزیابی نقص نسبی مردمک به عنوان دستگاه تشخیص اختلالات عصبی و بینایی به انتخاب داوران از بین 10 طرح برگزیده این جشنواره، رتبه اول را به دست آورد.
دکتر امیرحسین وجدانی چشم پزشک و صاحب این ایده در گفت وگو با ایرنا گفت: این دستگاه شبیه عینک است و می تواند بیماری های مختلف چشم از قبیل آب سیاه را در مراحل ابتدایی تشخیص دهد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، تمام پزشکان آزمایش چشم را با چراغ قوه انجام می دهند اما این دستگاه آزمایش بینایی را به صورت کمی و کاملا دقیق انجام می دهد.
وجدانی افزود: این دستگاه می تواند مورد استفاده تمام پزشکان و بینایی سنجان قرار گیرد و بیماری های بینایی را در مراحل اولیه شناسایی کند.
** طرح آچاربکس خورشیدی
طرح آچربکس خورشیدی در نتیجه داوری های یازدهمین جشنواره ملی ایده های برتر توانست رتبه دوم را از آن خود کند.
فرید ملک احمدی از اصفهان و صاحب این ایده در این مورد به ایرنا توضیح داد: آچاربکس خورشیدی در واقع آچاری است که به جای جعبه بکس معمولی از آن استفاده می شود و هزینه، زمان و انرژی را نسبت به آچارهای معمولی کاهش می دهد.
به گفته وی، مکانیسم طرح آچاربکس خورشیدی کاملا ابتکاری و نو است و مشابه داخلی و خارجی ندارد.
این مبتکر گفت: با استفاده از این ابزار، به راحتی می توان هر اندازه از پیچ و مهره را باز و بسته کرد.
نمونه اولیه آچاربکس خورشیدی ساخته شده در یازدهمین جشنواره ملی ایده های برتر ارائه شد.
** طرح آی کمپ
آی کمپ که اپلیکیشنی تحت وب است، از میان 10 ایده برتر که در این جشنواره معرفی شدند، موفق به کسب رتبه سوم شد.
اشکان چاوش صاحب این طرح، در مورد آن به ایرنا گفت: آی کمپ یک اپلیکیشن تحت وب برای جمع آوری، مدیریت، تحلیل و انتشار محتوای دیجیتال گردشگری در راستای تسهیل سفر گردشگران، اشتغال زایی و کسب درآمد برای توسعه دهندگان داخلی این صنعت است.
وی با بیان اینکه مشتریان این دستگاه در فاز اول گردشگرانی هستند که به زبان انگلیسی آشنایی دارند، افزود: این نرم افزاز قرار است به زبان های عربی و فارسی نیز انتشار یابد.
چاوش خاطرنشان کرد: نرم افزار آی کمپ نه بر اساس ایده ها بلکه بر اساس بازخورد رو در رو و اعتبارسنجی مداوم شکل گرفته است.
این مبتکر هدف اصلی از ابداع این نرم افزار را گسترش محتوا، افزایش کیفیت گردشگری و کسب درآمد برای توسعه دهندگان و علاقمندان به این حوزه عنوان کرد.
چاوش ادامه داد: این نرم افزار دارای بخش های مختلفی از جمله فایل های صوتی در مورد گردشگری، مراسم و جشنواره ها، پیشنهادهای ویژه و راهنمای فعال است.
وی افزود: در قسمت فایل های صوتی گردشگری، تورهای صوتی که روی نقشه نشانه گذاری شده اند، اجرا می شود. در قسمت مراسم و جشنواره ها نیز تمام رویدادهای مربوط به گردشگری شهر به گردشگر نشان داده می شود.
چاوش خاطرنشان کرد: در قسمت پیشنهادهای ویژه، پیشنهادها و فرصت های گردشگری، خدماتی و خرید مشاهده و در قسمت راهنمای فعال مهمترین مشکل گردشگران خارجی در ایران که ارتباط کلامی با مردم است، رفع می شود.
وی افزود: این نرم افزار به گردشگر کمک می کند افرادی را که توانایی کمک و راهنمایی در امور گردشگری دارند، پیدا کند و از آنها کمک بگیرد.
شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با شعار «پژوهش و فناوری، عزم ملی، رویکرد جهانی» که 23 آذرماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران گشایش یافت، تا 26 آذرماه برپا است.
یازدهمین جشنواره ملی ایده های برتر نیز در جریان برپایی این نمایشگاه برگزار شد.