وحید احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر، دانشگاه ها مبلغ 30 تا 40 میلیون دلار بدهی به پایگاه های علمی دنیا دارند که برای برقراری ارتباط مجدد و دسترسی دانشگاه ها به این مراکز باید این بدهی ها پرداخت شود.
وی افزود: سال های قبل برای ارتباط با پایگاه های علمی بین المللی، یک کنسرسیوم با حضور دانشگاه ها و نماینده وزارت علوم تشکیل شده بود، اعتبار موضوع به دانشگاه ها داده می شد، دانشگاه ها سهمی از محل اعتبارات خودشان را در کنسرسیوم می گذاشتند و وزارت علوم هم کمک می کرد.
احمدی یادآور شد: متاسفانه به دلیل گران شدن نرخ ارز و مسائل مختلف، بدهی دانشگاه ها به یکباره افزایش یافت و نتوانستند اعتبار لازم برای ارتباط با پایگاه های علمی بین المللی را پرداخت کنند که البته این بدهی از دو – سه سال انتهایی دولت قبل انباشته و در نتیجه، ارتباطات موجود قطع شد.
وی به تلاش وزارت علوم برای برقراری ارتباط مجدد دانشگاه های کشور با پایگاه های علمی بین المللی اشاره کرد و گفت: ما با پایگاه های علمی تماس گرفتیم و درخواست کردیم که دانشگاه های ما بدهی هایشان را به تدریج بپردازند که تعدادی از این پایگاه ها تقاضای ما را پذیرفتند و مقداری از هزینه های ریالی آن نیز تامین شد ولی برای تامین ارز و پرداخت بدهی ها مشکل پیدا کردیم.
معاون وزیر علوم توضیح داد: این ارتباط برای مدتی برقرار شد و برخی از دانشگاه های ما که بدهی نداشتند، دوباره توانستند از منابع پایگاه های علمی بین المللی استفاده کنند، ولی تلاش ما در وزارت علوم این است که با کمک دولت و دانشگاه های عضو کنسرسیوم مربوطه و مذاکره با پایگاه های بین المللی، ارتباط همه دانشگاه ها با این پایگاه ها مجددا برقرار شود.