فعالان سنگ پذیرای پژوهشگران این صنعت نیستند
جمشیدی اظهار کرد: با توجه به گستردگی معادن سنگ لرستان ضرورت دارد در راستای استفاده بهینه از این منابع پژوهشکده سنگ که از مصوبات سفر دولت قبل به استان است، به عنوان یک ضرورت راهاندازی شود.
وی افزود: راهاندازی این پژوهشکده نه تنها ارتباط بین دانشگاه و صنعت سنگ را تقویت میکند، بلکه با انجام پژوهشهای علمی در این حوزه، صنعت سنگ استان که صنعت بزرگی است اما متاسفانه با شیوههای ناکارآمد و قدیمی با بهره وری پایین اداره میشود، رونق مییابد.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: عدم استفاده صنعت سنگ از پژوهشهای علمی مختص به این حوزه باعث شده امروز به عنوان نمونه در صنعت سنگ ساختمان شاهد این باشیم سنگ عرضه شده در بازار متناسب با شرایط محیطی و آب و هوایی هر منطقه نباشد.
جمشیدی اضافه کرد: با توجه به اقلیم متنوع کشورمان بویژه در مناطق سردسیر و یا مناطقی که نمکهای متبلور در آنجا وجود دارد، تخریب و فرسایش سنگ در چنین مناطقی بالا است.
وی خاطرنشان کرد: از این رو بعد از مدتی تحت تاثیر عوامل محیطی، سنگها زیباییهای ظاهری خود را از دست میدهند و با این حال ضرورت دارد که کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بر روی سنگها انجام شود تا ضمن مهندسی سنگها میزان مقاومت آنها در مقابل عوامل محیطی به دست آید، در چنین شرایطی است که میتوانیم مناسبترین سنگها را از لحاظ مقاومت و دوام به مصرف کنندگان پیشنهاد دهیم.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: اگر بتوانیم این پژوهشها را به صنعت سنگ وارد و بر اساس آن مقاومت و خصوصیات سنگها را تعیین کنیم، مطمئنا گامهای موثری را در راستای افزایش بهره وری و کمک به اقتصاد کشور برداشتهایم.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: متاسفانه در حال حاضر فعالان صنعت سنگ به ویژه در حوزه انجمن سنگ ایران پذیرای محققان و پژوهشگران این صنعت نیستند؛ از این رو تنها با توجه به تقاضای بازار و غافل از نیاز هر منطقه با توجه به شرایط اقلیمی آن اقدام به عرضه میکنند.
به گزارش ایسنا ، وی اظهار کرد: رویهای که فعالان صنعت سنگ در پیش گرفتهاند، بیانگر این است که آنها به دنبال تامین منافع مالی خود هستند و این آسیبی است که گریبان این صنعت را گرفته است.
No tags for this post.