دکتر حمیدرضا طیبی در مراسم معرفی برترینهای پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در هفته پژوهش با اشاره به فعالیتهای این نهاد افزود: 35 سال پیش عدهای از جوانان کشور که از موسسان این نهاد انقلابی بودند اعلام کردند که برای پیشرفت کشور باید اقتصاد ما دانشبنیان و مجهز به دانش بومی شود.
وی با بیان این که جهاد دانشگاهی در روز شانزده مرداد سال 59 تشکیل شد اظهار داشت: با تشکیل این نهاد انقلابی این تفکر را در کشور ترویج و با فعالیتهای خود اثبات کردند که در کشور توان انجام کارهای تحقیقاتی وجود دارد و از این رو میتوان در مرزهای دانش حرکت کرد تا حرف جدیدی برای دنیا داشت.
طیبی ادامه داد: در این راستا در دوره جدید تلاش کردیم که فعالیتهای جهاد دانشگاهی در چند واحد محدود متمرکز نشود و برای همه واحدهای جهاد دانشگاهی فعالیتهای شاخصی تعریف کنیم.
وی اضافه کرد: در این راستا در قالب برنامه پنج ساله جهاد دانشگاهی برای تمام واحدها فعالیتهایی در نظر گرفته و ماموریتهایی را برای آنها تعریف کردیم.
رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر این که واگذاری ماموریتها به جهاد دانشگاهی باید در قالب سندی تعریف میشد، اضافه کرد: بر اساس تلاشهای صورت گرفته این سند تدوین و در شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسید.
طیبی، جهاد دانشگاهی را یک نهاد تحقیقاتی توصیف کرد و گفت: جهاد دانشگاهی بر اساس این سند موظف است که از تمام ظرفیتهای کشور در راستای توسعه فناوری استفاده کند که بدین منظور اساسنامهای در حال تدوین است که در مراحل نهایی قرار دارد.
وی تصریح کرد: ما همچنین پیشنهاد کردیم تا مجموعه فناوریهای مورد نیاز کشور در قالب پنج مجتمع و پنج برند تولید شود که برای این منظور نیاز به حمایت دولت داریم تا با انجام سرمایهگذاری بتوانیم فناوریها را در قالب برندهای بومی عرضه کنیم و برنامهریزیها در این زمینه انجام شده است.
طیبی موفقیت جهاد دانشگاهی را مرهون فعالیت مدیران جهاد و کارفرمایان دانست و ادامه داد: مهمترین مشکل جهاد دانشگاهی این است که از یک سو فناوری عرضه میکند و از سوی دیگر با مشکل تقاضا مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: بدین منظور حساب مشترکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد و اقدام به اجرای چندین پروژه تحقیقاتی کردیم.
رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر این که در کشور تفکر منبعمحور به جای دانش پایه وجود دارد افزود: این تفکر معتقد است که دانش و فناوری بخش کمی از پروژهها را در برمیگیرد و این تفکر منجر شده است که در حال حاضر آزمایشگاه مرجع ملی در کشور موجود نباشد تا بتوان مهر تایید بر محصولات تولید داخل زد.
وی ادامه داد: تاکنون برای دستیابی به فناوری اقدام به خریداری آنها شده و این در حالیست که در بسیاری از کشورها با استفاده از فرصت بازار داخل اقدام به انتقال فناوری کردهاند.
طیبی با تاکید بر این که تا کنون انتخاب مدیران بر اساس رویکرد سیاسی بوده است، خاطرنشان کرد: این امر موجب شده تا فعالان حوزه فناوری به عنوان مشاوران در انجام امور مشارکت داده نشوند.
به گزارش ایسنا , وی وظیفه جهاد دانشگاهی را توسعه توان کشور برای انجام فعالیت در حوزههای علم و فناوری ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا برنامههای خوبی صورت گرفته که اگر دولت از این برنامهها حمایت کند در انجام آنها تسریع صورت میگیرد.
No tags for this post.