پژوهشگران در تلاش های جدید خود در راستای طراحی و ساخت هوش مصنوعی ، موفق به ساخت نرم افزاری شده اند که برای یادگیری و مواجهه با مفاهیم و موضوعات جدید ، از روشی دقیقا مشابه روش مغز انسان پیروی می کند . دانشمندان ، ساخت این نرم افزار را گامی بزرگ در راستای ساخت هوش مصنوعی مشابه مغز انسان می دانند .
هدفی که پژوهشگران تلاش می کنند در این حوزه به آن دست پیدا کنند ، کاهش تفاوت های موجود در الگوهای یادگیری بین ماشین ها و مغز انسان است .
در همین زمینه پرفسور جوشا تنن باوم Joshua Tenenbaum یکی از پژوهشگران این تیم مطالعاتی و از اساتید دانشکده مغز و علوم ادراک دانشگاه ام آی تی MIT Department of Brain and Cognitive Sciences اعلام کرد : " هدفی که پژوهشگران تلاش می کنند در این حوزه به آن دست پیدا کنند ، کاهش تفاوت های موجود در الگوهای یادگیری بین ماشین ها و مغز انسان است . در حقیقت ما به دنبال کشف این موضوع هستیم که چگونه و چرا انسان قادر است مفاهیم و معانی جدید را تنها از طریق تعمیم یک مثال کوچک دریافته و تجزیه و تحلیل کند . موضوعی که هوش مصنوعی هنوز قادر به انجام آن نیست . "
از سوی دیگر برندان لیک Brendan Lake از پژوهشگران این تیم تحقیقاتی و از اساتید دانشگاه New York University که سرپرستی مطالعات فوق را بر عهده دارد ، طی یک کنفرانس خبری اعلام کرد : " بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعات ، کامپیوتر ها برای فهم یک موضوع نیاز به ارائه صدها مثال و نمونه دارند . در حالی که مزیت عمده انسان در برابر هوش مصنوعی این است که انسان قادر است به سرعت موارد جدید را آموخته و از ان ها در شرایط جدید بهره برداری کند . "
این نرم افزار که با نام Bayesian Program Learning یا B.P.L معرفی شده است ، قادر به یادگیری ویژگی های منحصر به فرد نوشتاری در طیف گسترده ای از زبان های دنیا بوده و در آن از الگوریتمی استفاده شده است که به وی امکان استنتاج و تعمیم دقیق داده ها از طریق مثال های محدودی را می دهد .
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن به همراه جزئیات نرم افزار فوق الذکر در اخرین شماره مجله علمی Science journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد .
No tags for this post.