تنها راه درمان چاقی های مفرط جراحی است
دکتر محمدرضا عبدالحسینی اظهار کرد: افراد دارای DMI بالای ۳۳ نباید عمل جراحی لیپوماتیک، لیپوساکشن و لیزر انجام دهند؛ چرا که از نظر علمی ثابت شده این گونه عمل ها در کاهش وزن این افراد موثر نخواهد بود.
وی افزود: در کل دنیا ۳۳ درصد از افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند اما آمارها نشان می دهد در کشور ما ۶۵ درصد افراد دچار چاقی هستند که این امر احتمال خطر دیابت و فشار خون را اضافه می کند.
به گفته عبدالحسینی، DMI بین ۲۵-۱۵ نشان دهنده وزن ایده آل در افراد است که اگر این عدد به ۳۰ برسد فرد دچار اضافه وزن شده که برای او روش های جراحی توصیه می شود. اما هر چه این شاخص به بیش از ۳۰ برسد تنها روش درمانی جراحی است.
وی افزود: DMI بالای ۴۰ تنها حدود ۱۰ درصد با رژیم و ورزش درمان می شود.
عبدالحسینی اعلام کرد: ساکشن، لیپولیزر، لیپوشاکشن جزء جراحی های چاقی محسوب نشده و انجام این جراحی ها برای افراد چاق مضر است.
وی تصریح کرد: در این روش ها تنها محل بخیه چربی را بر می دارند و احتمال بازگشت چاقی و ایجاد آمنولیسم در این افراد زیاد است.
دبیر اجرایی دومین کنگره جراحی چاقی و متابولیسم برای درمان دو نوع چاقی موضعی و مفرط راه های متفاوتی پیشنهاد می شود که افراد دارای چاقی موضعی باید جراحی های ساکشن، لیپوشاکشن، لیپولیزر و تراش چربی های پایین شکم را انجام دهند اما تنها راه درمان چاقی های مفرط جراحی است که همراه آن هورمون اشتها نیز در این افراد برداشته می شود.
عبدالحسینی تاکید کرد: جراحی در افرادی که دارای چاقی مفرط و مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ بوده اند نشان می دهد که بعد از عمل جراحی میزان قند ناشتای این افراد به کرات کاهش یافته و در نتیجه این جراحی در درمان دیابت نوع ۲ موثر است.
وی از رشد روز افزون چاقی در میان کودکان و نوجوانان اظهار نگرانی کرد و گفت: رشد چاقی در اطفال و نوجوانان در ایران نسبت به بسیاری از کشورها بالاتر است.
عبدالحسینی از عوارض چاقی مفرط به بیماری های متابولیکی مانند اختلالات هورمونی که منجر به ناباروری می شود، خبر داد و گفت: در کشور ۴ میلیون مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد که بسیاری از آنها مبتلا به چاقی مفرط هستند.
به گزارش مهر، دومین کنگره بین المللی جراحی های چاقی و متابولیک از ۲۵ تا ۲۷ آذر در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود
No tags for this post.