به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شیرین ابوالقاسمی گفت: این برنامه با همکاری 'جمعیت حامیان زمین ' به مناسبت روز جهانی کوهستان و با هدف به حداقل رساندن اثرات ناشی از توسعه ناپایدار و بهره برداری های غیر اصولی، تخریب و تحلیل منابع زیستی و طبیعی کوهستان زاگرس مرکزی برگزار می شود.
ابوالقاسمی با تاکید براینکه چشم انداز 30 ساله این سند، کوهستان زاگرس را منطقه ای منحصر بفرد و برخوردار از توسعه پایدار و متوازن می داند، افزود: این چشم انداز به گونه ای ست که تمام ذینفعان و دست اندرکاران در مدیریت آن مشارکت می کنند و با رعایت ظرفیت برد، تحمل طبیعت و چرخه حیات و آب، از مواهب کوهستان به طور عادلانه، پویا و پایدار بهره مند می شوند که بر این اساس ساختار و عملکرد اکوسیستم کوهستان زاگرس برای نسل های آینده حفظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: تهیه این سند فرا دستی و راهبردی، حاصل مشارکت و هم اندیشی تمام دست اندرکاران و ذینفعان کوهستان زاگرس در طی سالها فعالیت طرح بین المللی حفاظت ازتنوع زیستی زاگرس مرکزی است.
به گفته ابوالقاسمی، این نشست ملی با حضور تمامی ذینفعان حوزه زاگرس اعم از دستگاه های دولتی، نهادهای علمی – غیر دولتی، تشکل ها و فعالان حوزه محیط زیست، منابع طبیعی و جوامع محلی 24 آذرماه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می شود.
*** روز جهانی کوهستان
مجمع عمومی سازمان ملل از سال 2003 یازدهم دسامبر ( 20 آذر ) را ' روز جهانی کوهستان' نامگذاری کرده است که امسال به دلیل مصادف شدن با تعطیلات رسمی در کشور مراسم این روز 24 آذرماه برگزار می شود.
*** پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس
سند فاز مطالعاتی پروژه حفاظت از تنوع زیستی در سیمای حفاظتی زاگرس مرکزی توسط معاونت وقت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده مقیم وقت سازمان ملل متحد در 14 اکتبر 2002 امضاء شد و عملیات فاز مطالعاتی اولیه در اکتبر 2002 آغاز و در مارس 2004 به اتمام رسید.
فاز اجرایی پروژه و سند فاز اجرایی پروژه نیز توسط معاونت وقت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده مقیم وقت سازمان ملل متحد در تاریخ 28 ژوئن 2005 به امضاء رسید و عملیات فاز اجرایی در تاریخ 12 مه 2007 آغاز شد.
هدف فاز اجرایی تحقق توسعه اقتصادی- اجتماعی و حفاظت و احیای تنوع زیستی در منطقه زاگرس است.