دانشمندان با مهندسی ژنتیکی سلولهای خونی آنها را به حاملهای داوریی تأثیرگذاری تبدیل می کنند که از این طریق می توان درمانهای جدیدی برای سخت ترین بیماری ها ارایه کرد.از آنجاکه سلولهای خونی بالغ هیچگونه ماده ژنتیکی حمل نمی کنند به همان میزان خطرات جانبی کمتری نسبت به سایر درمانهای سلولی و ژنی به همراه دارند و این ایده اصلی نوآوری محققان یک شرکت دانش بنیان در آمریکا موسوم به Rubius بوده است.
نخستین داروی این شرکت که بر اساس این تکنیک جدید ارایه می شود، برای درمان نوعی اختلال مخرب ژنتیکی تولید شده که بدن مبتلایان به این بیماری توانایی هضم نوعی اسید آمینه موسوم به phenylalanine را ندارد. این اسید آمینه در بسیاری از غذاهای سرشار از پروتئین دیده می شود. درصورتیکه بیماری مربوط به این اختلال که تحت عنوان PKU شناخته می شود به خوبی درمان نشود عوارضی همچون آسیبهای مغزی به همراه دارد.
تا پیش از این به بیماران گفته می شد که با محدودکردن رژیم غذایی شان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند اما حالا با استفاده از تکنیک جدید استفاده از سلولهای خونی مهندسی شده ژنتیکی، بیماران بدون نیاز به دنبال کردن رژیم های غذایی خاص می توانند به درمان بهتر امیدوار باشند.تاکنون آزمایشاتی بر روی حیوانات آزمایشگاهی و نمونه خون انسان در محیط تحت کنترل آزمایشگاه انجام شده و قرار است آزمایش آن بر روی انسان از سال آینده آغاز شود.
به گزارش مهر، البته بیماری PKU تنها یکی از بیماری های سختی محسوب می شود که پیش بینی می شود با استفاده از تکنیک جدید این محققان درمانپذیر شود. محققان این شرکت دانش بنیان بیش از ۵۰ تکنیک درمانی دیگر را که اساس آنها بر سلولهای خونی مهندسی شده ژنتیکی استوار شده دنبال می کنند.