یک پژوهشگر ایتالیائی موفق به ابداع روشی جدید شده است که در آن امکان تولید پشه های عقیم وجود دارد که قابلیت تخم گذاری نداشته و به این ترتیب می توان از گسترش بیماری های مختلف و به ویژه مالاریا پیشگیری کرد .
با هدف گیری ژن مسئول تکثیر در حشرات ، دانشمندان می توانند جمعیت آن ها را به طرز قابل توجهی کاهش داده و حتی آن ها را تا مرز انقراض پیش ببرند .
بر اساس این گزارش ، آندریا کریسانتی Andrea Crisant از دانشمندان کالج سلطنتی لندن Imperial College London ؛ موفق شد تا با ترکیب دو فناوری مختلف مولکولی به این موفقیت دست پیدا کند . در این روش وی با استفاده از ابزار ویرایش ژنوم Crispr موفق به عقیم کردن حشرات شده و در ادامه با ابداع روش موسوم به توربو مولکولی هدایت کننده ژن یا molecular turbo 'gene drive' این ویژگی را در بین جمع کثیری از حشرات منتشر می کند .
این پژوهشگر ایتالیائی درباره روش ابداع شده فوق گفت : " با ترکیب این فن آوری برای اولین بار ما قادر به تغییر یک گونه حشره و مداخله در فرایندهای تنظیم تکامل آن شده ایم . "
وی در ادامه توضیحات خود افزود : " با هدف گیری ژن مسئول تکثیر در این حشرات ما می توانیم جمعیت آن ها را به طرز قابل توجهی کاهش داده و حتی آن ها را تا مرز انقراض پیش ببریم . در حال حاضر این روش برای کنترل پشه های عامل بیماری مالاریا کاربرد دارد اما در آینده این روش می تواند برای سایر گونه های جانوری و گیاهان مهاجم که تعادل یک اکو سیستم را به هم زده اند نیز مورد استفاده قرار گیرد . "
گفتنی است این پژوهش ها به طور عملی در مرکز پژوهشی پشه های آنوفل Anopheles Gambiae mosquito در قاره آفریقا انجام شده و شرح کامل آن در آخرین شماره مجله علمی بیو تکنولوژی طبیعی یا Nature Biotechnology منتشر شده و در دسترس پژوهشگران قرار دارد
No tags for this post.