تنوع‌زیستی، ذخیره کربن در جنگل‌های استوایی را افزایش می‌دهد

 یک تیم کارشناسی بین‌المللی دریافتند تنوع زیستی بالا، ظرفیت ذخیره‌سازی کربن در جنگل‌ها را در مناطق استوایی جهان افزایش می‌دهد.

جنگل‌های استوایی 25 درصد کربن جهانی را در خود ذخیره می‌کنند و 96 درصد گونه‌های درختی در جهان را در خود نگه می‌دارند. اکنون کارشناسان پروژه روبین (نقش تنوع زیستی در کاهش تغییرات اقلیمی) به این نکته دست پیدا کرده‌اند که تنوع زیستی در جنگل‌های استوایی در روند ذخیره کربن نقش دارد.

در این بررسی زیست توده بالای زمین در ارتباط با ساختار و تنوع زیستی در جنگل‌های استوایی ارزیابی شد. همچنین محرک‌های زیست‌محیطی همچون بارش باران سالانه و زایایی خاک هم در نظر گرفته شد. این تیم تخصصی دریافتند که غنای گونه‌ای (تنوع زیستی)، ذخیره کربن بالای زمین را افزایش می‌دهد.

«لورنس پورتر»، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: دلایل زیست‌شناختی خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا حفظ تنوع زیستی باید برای عملکرد اکوسیستم جنگلی اهمیت داشته باشد. تئوری‌های زیست شناختی حاکی از آن است که غنای گونه‌ها می‌تواند جذب کربن را افزایش دهد. گونه‌ها از راهکارهای مختلفی برای به دست آوردن و به کارگیری منابع برخوردارند و بنابراین در کنار یکدیگر کارآیی بیشتری دارند.

به گزارش ایسنا، همچنین گونه‌ها به نوسانات اقلیمی، واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند و این فرآیند به این مفهوم است که تنوع زیستی بالا، جذب کربن را تقویت می‌کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا