نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بدهی ۴۰ میلیارد تومانی دانشگاه تهران به استادان پژوهشگر

 'محمد رحیمیان' روز سه شنبه در نشستی مطبوعاتی اظهار داشت: با وجود این که میزان گرنت استادان دانشگاه تهران از شش میلیارد تومان در سال ۹۳ به هشت میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است، اما با حجم زیادی از بدهی های انباشته شده از سال های قبل روبه رو هستیم.
وی میزان اعتبارات پژوهشی دانشگاه تهران در سال گذشته را ۳۳ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: به طور کلی، ۱۵ درصد از کل اعتبارات دانشگاه تهران در سال 93به بخش پژوهش اختصاص یافت و حدود شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز درآمد اختصاصی داشتیم که در بخش پژوهش هزینه شده است.
رحیمیان به انعقاد ۵۷ تفاهم نامه دانشگاه تهران و مراکز مختلف در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به این که اجرایی کردن تفاهم نامه ها به سادگی امکان پذیر نیست، در سال گذشته موفق به انعقاد صرفا ۱۳ قرارداد بین المللی شدیم.

**صعود ۱۰۰ پله ای دانشگاه تهران در رتبه بندی های علمی بین المللی 
وی درباره وضعیت علمی دانشگاه تهران در رتبه بندی های جهانی نیز اظهار داشت: براساس اطلاعات منتشره از سوی پایگاه علمی شانگهای، دانشگاه تهران در سال ۲۰۱۴ در ردیف ۳۰۱ تا ۴۰۰ دانشگاه های دنیا قرار داشت که در سال ۲۰۱۵ با ارتقای یکصد رتبه ای، به ردیف ۲۰۱ تا ۳۰۰ دانشگاه های جهان رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: به لحاظ رتبه بندی موسسه معتبر بین المللی'کیو سی' QC نیز دانشگاه تهران از ردیف ۶۵۰ تا ۷۰۰ دانشگاه های دنیا در سال ۲۰۱۴ به ردیف ۵۵۰ تا ۶۰۰ صعود کرده است.
وی افزایش ۱۰ درصدی آمار مقالات علمی را از دیگر موفقیت های پژوهشی دانشگاه تهران ذکر کرد و گفت: به گزارش پایگاه اسکوپوس، تعداد مقالات علمی تولید شده در دانشگاه تهران از سه هزار عنوان در سال ۹۲ با ۱۰ درصد افزایش به سه هزار و ۳۹۰ عنوان مقاله در سال ۹۳ رسیده است. 
رحیمیان افزود: آمارهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC ) نیز نشان می دهد که تعداد مقالات تولید شده در دانشگاه تهران از دو هزار و ۸۲۶ عنوان در سال ۹۱ با ۹ درصد رشد به سه هزار و ۸۷ عنوان مقاله افزایش یافته است. 
به گفته وی، دانشگاه تهران در سال گذشته ۹۶۷ قرارداد پژوهشی کاربردی منعقد کرد که از این تعداد، ۲۷۵ قرارداد توسط معاونت پژوهشی، ۶۲۴ قرارداد از سوی دانشکده ها، ۲۲ قرارداد توسط مراکز و موسسات وابسته به دانشگاه و ۴۶ قرارداد از سوی پژوهشگاه دانشگاه منعقد شده است. 
معاون پژوهشی دانشگاه تهران مجموع اعتبارات جذب شده از محل قراردادهای پژوهشی این دانشگاه طی سال گذشته را ۱۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: علاوه بر این، ۱۳ قرارداد بین المللی به ارزش بیش از شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان داشتیم. 

**ثبت ۱۴۰ پتنت دانشگاه تهران در سال ۹۳ 
رحیمیان در خصوص وضعیت ثبت اختراع داخلی و بین المللی دانشگاه تهران در سال گذشته نیز توضیح داد: استادان و محققان دانشگاه تهران در سال ۹۳ حدود ۱۴۰ پتنت (حق امتیاز و سند ثبت اختراع) را به نام خود به ثبت رساندند که ۲۰ مورد آن به صورت همکار با محققان دیگر دانشگاه ها بودند و ۱۲۰ پتنت متعلق به خود آنها بوده است. 
وی با بیان این که آمار پتنت های بین المللی دانشگاه تهران به ۳۷ مورد می رسد، گفت: در سال ۲۰۱۴ موفق به ثبت دو پتنت بین المللی شدیم و در سال ۲۰۱۵ هم تاکنون چهار پتنت در سطح بین المللی به ثبت رساندیم و یکی از اصلی ترین دلایل اندک بودن پتنت های بین المللی ما، هزینه های سنگین ثبت آنها در آمریکا و اروپاست و درصورت تامین بودجه، آمار آنها قطعا افزایش چشمگیری خواهد داشت. 
معاون پژوهشی دانشگاه تهران درباره وضعیت ارتباط این دانشگاه با پایگاه های اطلاعات علمی دنیا نیز گفت: با وجود این که ارتباط برخی دانشگاه های کشور با پایگاه های علمی بین المللی به خاطر بدهی، قطع شده است اما دانشگاه تهران در این زمینه مشکلی ندارد و ارتباط ما با پایگاه های اطلاعات علمی بزرگی همچون اسکوپوس، الزویر، اشپرینگر، ویلسون آرت، نیچر و پایگاه های ایرانی مانند مگ ایران، سیلیویکا و ISC برقرار است. 
رحیمیان به مشارکت دانشگاه تهران در ۱۵ طرح کلان ملی پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، دانشگاه تهران نقش محوری را در اجرای چهار طرح کلان ملی برعهده دارد که این طرح ها در زمینه ذخیره سازی زیرزمینی نفت و گاز، طراحی و ساخت منظومه ماهواره ای، طرح بازیافت پساب های شهری و سازو کارهای اقتصاد مقاومتی تعریف شده اند که به جز طرح کلان اقتصاد مقاومتی، دیگر طرح ها از پیشرفت خوبی برخوردارند.

خروج از نسخه موبایل