به گزارش ایرنا، این وعده دولت هند درحالی صورت می گیرد که میزان انتشار گازهای گلخانه ای براثر سوخت های فسیلی دراین کشور درسال گذشته میلادی حدود هشت درصد افزایش یافته است. وزرای محیط زیست وبرق هند پیش ازبرگزاری نشست«پاریس» بارها مخالفت خود را برای کاهش گازهای گلخانه ای اعلام کرده بودند به گونه ای که وزیر محیط زیست این کشور گفته بود غرب 150 سال از انرژی ارزان «زغال سنگ» استفاده کرده و اکنون به کشورهای فقیر فشار می آورد که استفاده از آن را کاهش دهند.
به گفته وی این کشور به این زودی ها قادر به کاهش گازهای گلخانه ای نیست. «سوشیل کومار»، قائم مقام دوم وزارت محیط زیست هند، دراین باره گفت: ما با کاهش استفاده از گازهای گلخانه ای و به کارگیری راهکارهایی برای کاهش آلودگی هوا موافق هستیم.
وی ادامه داد:هند نخستین کشوری است که آمادگی خود را برای مشارکت درپیشگیری ازتغییرات آب و هوایی در دوره زمانی 2021تا2030میلادی اعلام کرده است.
این مقام وزارت محیط زیست هند ادامه داد: به دلایل متعدد، پیش بینی درصد سهم انرژی هسته ای در انرژی تجدیدپذیر ممکن نیست اما هدف تولید 63 گیگاوات برق تا سال 2032 پیش بینی شده است.
در حالیکه هند به دلیل شرایط توسعه ای، درموقعیتی قرار ندارد که اهداف خود را به طور سالانه تنظیم کند، دولت هند از چندین موسسه فناوری خواسته که مطالعات الگوبرداری راآغاز کنند اماآنها به دلیل بی ثباتی، نتوانستند تاریخ احتمالی نقطه اوج را شناسایی کنند.
مشکلات جایگزینی سوخت های پاک درهند
هیات هندی شرکت کننده دراجلاس پاریس در صدد بود که وضعیت و مشکلات این کشور برای جایگزینی سوخت های پاک به جای سوخت فسیلی را برای رهبران جهان شرکت کننده در این اجلاس تشریح کند.
به گفته این افراد وضعیت کشورهای فقیر از جمله هند برای جایگزینی این سوخت آسان نیست و نیازمند صرف میلیون ها دلار است که تامین این هزینه برای این کشور آسان نیست و نیازمند کمک کشورهای توسعه یافته است.
«نارندرا مودی»، نخست وزیر هند در این اجلاس گفت: عدالت آب وهوایی به معنی آن است که کشورهای فقیرهم فضای رشد پیدا کنند.
هند اکنون پس ازچین وآمریکا، به عنوان سومین انتشاردهنده گازهای گلخانه ای شناخته می شود و احتمال دارد که تا سال 2040 میلادی به جایگاه دوم برسد.
هند نسبت به چین کشورفقیری محسوب می شود، 300 میلیون نفر از جمعیت 1.25میلیارد نفری هند به برق دسترسی ندارند.
به نوشته «رویترز»، هند به دلایل مختلف بیشتر با شرایط کمپین فقرا تناسب دارد. میزان انتشار کربن هند در سال 2011 بطور سرانه 1.7 تن بود.
«عثمان جارجو»، وزیر محیط زیست وآب وهوای گامبیا معتقد است: این عادلانه است که هند برای حفظ صدها میلیون مردم فقیر خود تلاش کند.
همکاری هند برای پیشگیری از تغییرات آب و هوایی
هند دراجلاس پاریس آمادگی خود را برای تصویب توافقنامه پاریس بطور داوطلبانه اعلام کرد؛ اقدامی که بازخورد مثبت آمریکا را به همراه داشته است. آمریکا گفته است که در مقابل رویکرد هند به گفت و گوهای تغییرات آب و هوایی هیچ چیزی جز احترام برای بیان ندارد.
«تاد استرن»، نماینده ویژه آمریکا در امور تغییرات آب و هوایی گفت: من هفته گذشته چهار یا پنج نشست با همتایان هندی خود داشته ام. ما همکاری سازنده و نزدیکی با یکدیگر داشتیم و درباره رویکرد هند چیزی نمی توانم بگویم جز اینکه این اقدام واقعا قابل احترام است.
نماینده آمریکا بعد ازدیدار«نارندرا مودی» با«باراک اوباما» درپاریس درگفت و گو با رسانه ها این دیدار را بسیار سازنده توصیف کرد، مقام های ارشد دو کشور آمادگی جدی خود را برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی اعلام کردند.
یک منبع در ریاست جمهوری فرانسه گفت: هند بطور سازنده در گفت وگوهای اجلاس پاریس مشارکت می کرد.
آمریکا که پروتکل «کیوتو» را درباره میزان مشخص کاهش انتشار گازها نپذیرفته، درخواست ایجاد رژیم شفافی در اجلاس پاریس را داشت.
به گفته مقامات آمریکایی، این شفافیت به همه اجازه می دهد که درخصوص اقدامات مربوط به کاهش انتشار کربن، اعتماد و اطمینان کافی را به دیگر فعالان این عرصه بدهند.به این ترتیب، سایر کشورها، جامعه مدنی و اتاق های فکر می توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند.
به گفته استرن، این رژیم باید به گونه ای باشد که کشورها تشویق شوند تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.
وی ادامه داد:به طور سنتی، کشورهای توسعه یافته به عنوان اهدا کننده شناخته می شوند اما اکنون کشورهای در حال توسعه هم در پیشگیری ازتغییرات آب وهوایی شریک شده اند.چین سه میلیون دلار به یک صندوق کمک آب و هوایی «جنوب-جنوب» اختصاص داده است.این مشارکت داوطلبانه است و اگر برخی کشورها از آن به عنوان وظیفه ای جدید یاد می کنند در اشتباه هستند.
شش سال پیش، دراجلاس «کپنهاک»، هند با چین در یک جبهه قرار گرفت تا خواستار اقدام بیشتر از سوی کشورهای ثروتمند شود. اما «پکن» که از سال 2009 از رشد اقتصادی بسیار بالایی برخوردار شده، اکنون با آمریکا همکاری می کند و «دهلی نو» را به عنوان کشوری که متحمل دشواری ها می شود تنها گذاشته است.
هند استفاده از ذغال سنگ را افزایش می دهد
با این همه، هند درحال بهره برداری از معادن جدید زغال سنگ است و قصد دارد تولید زغال سنگ خود را تا سال 2020 به دو برابر برساند وبیشتر از این سوخت آلاینده استفاده کند.به این ترتیب، با وجودی که هند انرژی خورشیدی ودیگر انرژی های تجدیدپذیر را تبلیغ می کند، میزان کلی انتشار گاز کربن این کشور، باز هم افزایش می یابد. «اجی متهور»، دبیرکل دفتر تامین انرژی و عضو ارشد هیات هند در اجلاس تغییرات آب و هوایی پاریس، در این باره گفت: انتشار گازهای گلخانه ای هند ممکن است تا سال 2050 میلادی افزایش یابد، مگر اینکه فناوری های جدید به کمک این کشور بیایند. این درحالیست که چین وعده داده است که میزان بالای انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال 2030 کنترل کند.