تغییرات آب و هوایی بر اثر فعالیت های انسانی و انتشار گازهای گلخانه ای موضوعی است که حدود150 کشور جهان را در قالب نشست تغییرات آب و هوایی و تغییر اقلیم ( COP 21 ) برای مدت 11 روز ( 30 نوامبر تا 11 دسامبر، 9 تا 20 آذر) در پاریس گرد هم آورده است تا راهکارهایی برای ممانعت از گرمای بی رویه زمین اتخاذ کنند.
در این نشست معصومه ابتکار اعلام کرد:ایران آمادگی دارد تا انتشار گازهای گلخانه ای خود را 4 درصد غیرمشروط و 8 درصد مشروط تا سال 2030 کاهش دهد که درباره شرط آن به خبرنگار علمی ایرنا گفت:در نشست پاریس آمادگی ایران را برای کاهش 8 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای مشروط به رفع کامل تحریم ها اعلام کردم.
وی افزود: شرایط سخت و دشوار اقتصادی طی این سال ها مانع دستیابی به فناوری ها، پیشرفت ها و اقدامات لازم برای کاهش آلودگی هوا، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و بهینه سازی مصرف انرژی شد.
معاون رییس جمهوری درباره ارتباط کاهش انتشار گازهای گلخانه ای با رفع تحریم ها گفت: لازمه داشتن فناوری سبز با هدف رسیدن به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش آلودگی هوا، بهینه سازی مصرف سوخت تبادل اطلاعات است که با وجود تحریم ها این کار امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: بنابراین تا زمانی که تحریم ها به طور کامل رفع نشود امکان تبادل اطلاعات و فناوری در این زمینه وجود ندارد از این رو کاهش 8 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2030 را مشروط بر رفع کامل تحریم ها اعلام کردیم.
صنعتی شدن و توسعه شهرنشینی انتشار گازهای گلخانه ای را به حدی بالا برد که امروزه کارشناسان محیط زیست معتقدند علت اصلی گرم شدن کره زمین این مساله است . از اینرو کشورهای جهان درصدد کاهش آن برآمدند که به این ترتیب کاپ 21 در پاریس شکل گرفت .