موفقیت محققان در چاپ سه‌بعدی ال‌ای‌دی روی لنز چشمی

به گزارش ایسنا، این گروه روی یک لنز چشمی، ال‌ای‌دی ایجاد کردند و امیدوارند بتوانند از این روش برای تولید چشم مصنوعی استفاده کنند.

چاپ سه بعدی قطعات الکترونیکی همیشه با محدودیت‌هایی روبرو بوده است. این که بتوان مواد مختلفی را به صورت مستقیم روی یک سطح به صورت سه بعدی چاپ کرد و در نهایت قطعه الکترونیکی با این فرآیند تولید کرد، موضوع بسیار جذابی است. با این کار می‌توان ترکیبات مختلف را روی یک سطح، اعمال و ادواتی با ویژگی‌های مختلف تولید کرد. اما تا کنون به دلیل محدودیت‌های مواد و روش‌های مورد استفاده برای این کار، چالش‌هایی در بخش چاپ سه بعدی وجود داشته است.

مایکل مک‌آلپاین از محققان دانشگاه پرینستون می‌گوید: بزرگترین موفقیتی که تا کنون در این بخش به دست آمده، آن است که روشی برای چاپ سه بعدی یک یا دو پلیمر به صورت همزمان ارائه شده است. ما اخیراً موفق شده‌ایم که یک گام دیگر در این حوزه به جلو برداریم. ما نشان دادیم که می‌توان نقاط کوانتومی، پلیمرها و نانوذرات فلزی را در هم تنید و با این کار اولین ال‌ای‌دی چاپی سه بعدی را تولید کردیم.

یونگ لین کونگ از دیگر محققان این پروژه می‌گوید: با استفاده از این راهبرد، ما توانستیم ساختاری منحصر به فرد نظیر آرایه‌های 2x2x2 ال‌ای‌دی‌ها تولید کنیم که در آن حرکت رشته‌های سازنده هم به صورت عمودی و هم افقی قرار گرفته‌اند. با این کار ساختاری سه بعدی به دست می‌آید که امکان تولید چند رنگ را داراست. ما از یک اسنکر سه بعدی برای اسکن کردن سطح یک لنز استفاده کردیم و در ادامه روی سطح این لنز چاپ سه بعدی انجام دادیم و با این کار روی لنز، ال‌ای‌دی نازکی تولید کردیم که می‌تواند در آینده نقش چشم مصنوعی را ایفا کند.

این گروه تحقیقاتی برای چاپ سه بعدی ابتدا ترکیبات لازم نظیر پلیمر مناسب را انتخاب کرده و آن را عامل‌دار می‌کنند. سپس این ماده درون حلال مناسبی حل شده و در نهایت محلول بدست آمده برای ایجاد الگو روی سطح مورد نظر استفاده می‌شود.

نتایج این پروژه در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا