نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تعیین تکلیف ببر سیبری تا 5 ماه آینده

مجید خرازیان مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در چهار و نیم سال گذشته از نظر سازمان دامپزشکی ببر سیبری مشکوک به بیماری مشمشه بوده است، گفت: طی آخرین جلسه‌ای که سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت داشته است، کمیته‌ای با حضور نمایندگانی از این سه دستگاه تشکیل و پروتکل مربوط به ببر سیبری از سوی سازمان دامپزشکی تدوین شد و مورد موافقت دو دستگاه دیگر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه آزمایش‌های لازم برای ببر سیبری به صورت صفر، 21 ، 90 و 180 در حال انجام است، افزود: این اعداد روزهای آزمایش ببر است که شامل روز اول، روز 21، 90 و 180 است. سری اول آزمایش‌ها انجام شده و در طی این شش ماه تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برخی آزمایش‌ها در داخل ایران قابل انجام است و برخی هم برای آزمایشگاه‌های خارج از کشور ارسال می‌شود، اظهار کرد: اگر جواب آزمایش‌ها منفی باشد، سازمان حفاظت محیط زیست که صاحب این ببر است، آن را در کوتاه‌ترین زمان از قرنطینه و وضعیت کنونی خارج و به یک مرکز مجاز و باغ وحش منتقل خواهد کرد.

مشمشه قابل درمان است

خرازیان مقدم با بیان اینکه اگر نتیجه آزمایش مثبت باشد کمیته تشکیل شده، در مورد ببر سیبری تصمیم‌گیری خواهد کرد، افزود: حتی اگر نتیجه آزمایش‌ها مثبت باشد، ممکن است قابل درمان باشد. طبیعی است گزینه معدوم‌سازی ببر سیبری برای سازمان حفاظت محیط زیست آخرین گزینه است.

وی با اشاره به اینکه ببر سیبری هشت یا 9 سال سن دارد، گفت: اداره مدیر محیط زیست استان قزوین طی نامه‌ای با انتقال ببرسیبری به این استان مخالفت کرد. اداره حفاظت محیط زیست استان مازندارن نیز مجموعه ملاحظات فنی را برای پذیرش انتقال ببرسیبری به این استان ارائه کرد که از نظر سازمان حفاظت محیط زیست هم قابل قبول بود. بنابراین بر اساس آن ملاحظات، صلاح نبود تا زمانی که این گونه مشکوک به بیماری مشمشه است به مازندران منتقل شود.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ببرگونه بومی ایران نیست و از ابتدا قرار نبود این ببر را در مناطق حفاظت شده رها کنیم، ادامه داد: یک جفت ببر بالغ بر 50 هزار هکتار زیستگاه احتیاج دارد و حدود 60 سال است که زیستگاه مستعد ببر و شیر در کشور وجود ندارد.

قرار نبود ببر سیبری در مناطق حفاظت‌شده رها شود

وی با بیان اینکه انتقال ببرسیبری به ایران از ابتدا موافقان و مخالفانی داشت، افزود: از پنج سال گذشته که قرار بود ببرها به ایران انتقال یابند، دو قرنطینه برای آنها در میانکاله و سمسکنده مازنداران ایجاد شد و قرار بود قرنطینه ببر تغییر کند چون بر اساس پروتکل سازمان دامپزشکی تا زمانی که وضعیت بیماری ببر قطعی و تعیین تکلیف نشود امکان انتقال آن وجود ندارد.

خرازیان مقدم با اشاره به اینکه من پیش‌بینی روشنی در مورد ببر سیبری دارم اظهار کرد: امیدوارم بعد از سال جدید شرایط بهتری برای این حیوان فراهم کنیم. تصمیم کنونی برای ببر سیبری بهترین و منطقی‌ترین تصمیم ممکن است، خوشحالم که بعد از چهار و نیم سال که می‌شد کوتاه‌تر از این هم باشد به همین نتیجه رسیدیم.

وی با تاکید براینکه سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدا معتقد بود آزمایش‌های ببر سیبری باید در محل قرنطینه صورت گیرد، گفت: طبیعی است اگر این حیوان بیمار باشد و سازمان حفاظت محیط زیست تصمیمی بگیرد کسی روی تصمیم سازمان حرفی نمی‌تواند بزند. بعد این مدت هم همکاران سازمان‌های دیگر به این نتیجه رسیدند که آزمایش‌ها باید در قرنطینه انجام شود، نه اینکه حیوان را به جای دیگری انتقال دهیم که در صورت آلوده بودن آلودگی انتقال یابد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل