سند ملی کاربرد جلبکها و گیاهان آبزی تدوین میشود
در نخستین جلسه کارگروه جلبک و گیاهان آبزی که با حضور متخصصان و صاحبنظران موسسات، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی شامل نمایندگان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی، موسسه جنگلها و مراتع، موسسه علوم دامی و موسسه بیوتکنولوژی، مراکز تحقیقات کشاورزی و پژوهشکده های آبزی پروری، میگو، خاویاری، آرتمیا و تحقیقات کشاورزی هرمزگان، گیلان و…. برگزار شد، دکتر پورکاظمی، رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درخصوص نقش بسیار موثر جلبکها و گیاهان آبزی در تأمین غذا و تولید دارو، فرآوردههای بهداشتی، پایداری محیط زیست، تولید سوختهای بیولوژیکی، تصفیه آلودگیها و دهها کاربرد متنوع از یکطرف و وجود ظرفیتها وتوانمندیهای علمی تخصصی، متخصصان کارآمد و وجود برخی زیرساختهای ارزشمند در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از طرف دیگر تأکید کرد.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگر ضرورت هماهنگی و همسویی با برنامههای کلان وزارت جهاد کشاورزی در تأمین غذا و فرآوردههای متعدد استراتژیک از جلبکها و گیاهان آبزی احساس میشود و ضرورت ایجاب میکند تا سند ملی با همفکری تمامی موسسات تابعه سازمان، دانشگاهیان و متخصصین بخش خصوصی تدوین شده و در برنامه ششم توسعه اجرایی شود.
در ادامه، هر یک از اعضای کارگروه نقطه نظرات خود را در خصوص اهمیت جلبکها در تأمین چند برابری اکسیژن مورد نیاز کره زمین در مقایسه با جنگلها و مراتع، محصولات استراتژیک غذایی و دارویی و فرآوردههای مورد نیاز صنعت و اشتغال زایی چند ده هزار نفری این بخش مطرح کردند.
یکی از مصوبات کارگروه این بود که سند ملی کاربرد جلبکها و گیاهان آبزی تدوین شده و در ذیل آن چندین برنامه کلان و راهبردی ارائه شود.
در این راستا مقرر شد سند ملی مشتمل بر شش برنامه راهبردی شامل تشکیل بانک اطلاعات جلبک و گیاهان آبزی، برنامه راهبردی تولید غذا، برنامه راهبردی تولید فرآورده های دارویی، آرایشی و بهداشتی، برنامه راهبردی تولید برای مصارف در دام و طیور و آبزیان و کودهای کشاورزی، برنامه راهبردی تولید برای سوخت و صنایع، برنامه راهبردی پایش و پایداری محیط زیست با تعیین مجری برای هریک از برنامه ها و تعیین اعضای کمیته توسط مجری متشکل از صاحب نظران، متخصصان ذیربط از دانشگاه ها و بخش خصوصی تدوین و برنامهریزی شود.
No tags for this post.