به گزارش ایرنا از نیویورک تایمز، با افزایش سن جوامع بشری در کشورهای عمدتا پیشرفته جهان، زنگ خطر نحوه حمایت از آنان برای آنکه در خانه هایشان از خود مراقبت کنند، به صدا درآمده است.یکی از ایده هایی که برای آینده نظام بهداشت و درمان و مراقبت از سالمندان مطرح شده استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در اندازه هواپیماهای اسباب بازی کودکان است. بخش رباتیک دانشگاه ایلینویز آمریکا به تازگی بودجه ای یک و نیم میلیون دلاری از بنیاد علوم ملی دریافت کرد تا راهی برای طراحی این هواپیماهای کوچک خودکار پیدا کند که قادر به انجام کارهای ساده خانگی باشند مثلا شیشه دارو را از اتاق کناری برای فرد بیاورند.
یکی از مجریان این پروژه می گوید، این ایده ممکن است کمی دور از ذهن به نظر برسد اما واقعیت این است که درون ها ابزاری ایمن هستند و در آینده نزدیک بخشی جدایی ناپذیر در امر مراقبت از سالمندان خواهند بود. او می گوید که تا 20 سال دیگر این هواپیماهای کوچک همان نقشی را دارند که امروزه موبایل در زندگی انسان ایفا می کند.
این پروژه یکی از نمونه های به خدمت گرفتن فناوری برای کمک به سالمندان است.دانشمندان علم رباتیک و پزشکان پیش بینی می کنند که موج جدیدی از پیشرفت های کامپیوتری، رباتی و تکنولوژی های اینترنت محور در سال های آینده به خدمت سالمندان خواهد شتافت تا از آنان در خانه های خودشان مراقبت شود.
نیویورک تایمز می نویسد با وجود تغییر ناگهانی وضع جمعیت جهان و سنگین شدن کفه ترازو در سمت سالمندان، نیاز به چنین تکنولوژی هایی به شدت افزایش خواهد یافت.
جمعیت سالمند تا سال 2015 بار سنگینی بر نظام بهداشت و درمان جهان خواهد گذاشت. هم اینک برای اولین بار در تاریخ 14 درصد جمعیت جهان بیش از 65 ساله است که در پنج سال اخیر افزایش بیش از 9 درصدی را نشان می دهد.