نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گزارش تصویری و تحلیل فنی بقعه تاریخی امامزاده سید مظفر الدین

پلان بنای تاریخی بقعه امامزاده سید مظفر الدین  بن موسی هشت ضلعی بوده و دارای گنبدی مخروطی با پوشش فلزی است . متاسفانه این بنا در طول تاریخ بر اثر عوامل مختلف مخرب طبیعی و دخالت های انسانی ، آسیب های متعددی دیده و به ساختار اولیه و نخستین آن خدشه وارد شده است .

بنای بقعه شامل دو بخش اصلی و فرعی است . بخش اصلی آن شامل برج مقبره ای است که دارای هشت ضلع بوده و مصالح آن از سنگ لاشه و ملاط ساروج و گنبد آن از داخل و خارج رک و هشت ضلعی است .

در حال حاضر بدنه خارجی بنا بوسیله گچ روکش شده و در داخل آن نیز تزئینات گچبری جدید دیده می شود . ضریح امامزاده نیز  فلزی بوده و ساخته دست هنرمندان معاصر است . 

 ورودی بنای مقبره از ضلع جنوبی است که به شکل اتاقی مربع شکل دارای دو پنجره نورگیر در دیوار های ضلع غربی و شرقی طراحی شده است . سر در ورودی بقعه  که به بنا اضافه شده ، طاق دار و دارای تزئینات کاشی کاری جدید به رنگ های فیروزه ای ، سفید ، سبز و زرد است و   کف بنا نیز در دهه های اخیر توسط مردم محلی  موزائیک شده است .

در کتاب آثار تاریخی فیروز کوه قدمت این بنا هشتصد سال ذکر شده و نویسنده  این بنا را متعلق به قرون 7 و 8 دانسته و در مورد آن در صفحه 211 چنین می گوید :

« بنای بقعه شامل دو بخش اصلی و فرعی است . بخش اصلی آن شامل برج مقبره ای است که دارای هشت ضلع بوده و مصالح آن از سنگ لاشه و ملاط ساروج و گنبد آن از داخل و خارج رک و هشت ضلعی است . ….

بخش فرعی امامزاده که شامل اتاق مربع شکل و ایوان است ، در سال های اخیر با مصالح آجر و ملاط سیمان احداث شده است . »

گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل