نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ساخت نانوپروب های فعال الکتریکی برای سیگنال گیری اختلالات سلول عصبی

 محمد عبدالاحد مجری پروژه امکان سنجی طراحی و ساخت نانو پروب های فعال الکتریکی بر روی تراشه از جنس نانو تیوب های عمودی سیلیکونی جهت سیگنال گیری مستقیم از سلول ها با دقت تک سلولی به هدف امکان سنجی سنجش اختلالات سلولی عصبی یا مغزی برحسب تغییرات پاسخ امپدانس الکتریکی سلول درباره این پروژه گفت: در این پروژه هدف ما ساخت پروب های الکتریکی فعال جهت سیگنال گیری از اختلالات سلول های عصبی است. این نانو پروب ها با استفاده از نانو سیم های سیلیکونی ساخته شده اند البته ساخت نانو سیم ها نیز در سال 2013 برای نخستین بار در آزمایشگاه نانو الکترونیک دانشگاه تهران انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: بدین وسیله سلول های عصبی بر روی چیپ های مورد نظر قرار می گیرند و در نهایت الگوی الکتریکی اختلالات عصبی موجود در این سلول ها با دقت تک سلولی ارائه می شود.
عبدالاحد اظهار کرد: با وجود اینکه مرداد ماه سال جاری فعالیت بر روی طرح آغاز شده اما پیشرفت خوبی داشتیم به گونه ای که 50 درصد پیشرفت را در این مدت زمانی شاهد هستیم، بحث نانو پروب ها بحثی داغ در سطح جهان است و در دنیا محققان به دنبال ساخت پروب هایی هستند تا به وسیله آن بافت های عصبی را تحریک کنند، در کشور ما تحریک سلول عصبی با نانو پروب هایی از جنس نانو سیم های سیلیکونی تا کنون انجام نشده است.
وی اظهار داشت: در پدیده های شناختی، سلول های عصبی یک المان فعال عصبی هستند و تغییرات رفتار الکتریکی آنها الگوهای خوبی در تغییرات رفتار پزشکی دارد، در انواع بیماری های اختلالات عصبی و شناختی، پارکینسون و آلزایمر که می تواند منشعب شده از اختلالات بیوالکتریکی باشد که در سلول ها یا بافت های عصبی بدن اتفاق می افتد بنابراین اگر الگوهای خوب و بادقتی از این سلول ها تهیه شود در آینده کمک بسیاری به حل بسیاری از این مشکلات می کند.
به گزارش ایرنا ازمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،عبدالاحد تصریح کرد: حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری از این حوزه به موقع بود چرا که در دنیا نیز محققان به سرعت مشغول تحقیقات در این حوزه هستند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل