افزایش آمار ناشنوایی در کشور
محمد فرهادی روز یکشنبه در سمینار برنامه پزشک پژوهشگر در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: متاسفانه در کشور آمار ناشنوایی پایین نمی آید بلکه در حال بالارفتن است و براساس تحقیقات انجام شده بیشتر ناشنوایی ها منشاء ژنتیکی داشته است.
** تنها 0.47 درصد از تولید ناخالص داخلی صرف فصل تحقیقات می شود
به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وضع بودجه تحقیقاتی کشور خیلی اسفناک است، به طوری که تنها 0.47 درصد از تولید ناخالص داخلی صرف کل پژوهش کشور، نه تحقیقات دانشگاهی می شود، هر چند قرار است این میزان در سال آینده افزایش یابد.
وی بیان کرد: مقرر شده در سال آینده یک درصد از تولید ناخالص داخلی دولتی به پژوهش و نیز یک درصد از درآمد بخش خصوصی به پژوهش اختصاص یابد.
** بسیاری از پایه های علمی کشور در زمان جنگ تحمیلی گذاشته شده است
فرهادی یادآور شد: بسیاری از پایه های علمی کشور از جمله پزشکی مولکولی، مهندسی ژنتیک در زمان جنگ تحمیلی گذاشته شد.
وی بیان کرد: در آن زمان پزشکی سلولی، مهندسی ژنتیک بحث های روز دنیا بودند و متاسفانه ما در کشور نداشتیم، در آن زمان توانستیم ردیف بودجه تاسیس مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک را از مجلس بگیریم.
وی یادآور شد: از همان زمان نیز پایه های مهندسی شیمی، هوافضا و پلیمر نیز گذاشته شد و خوشبختانه اکنون پژوهشگاه هایی در این خصوص در کشور داریم اما نیاز کشور بیش از این است.
وی با اشاره به این که در سال 1996، یونسکو در یکی از شماره های نشریات خود به آینده پزشکی اشاره کرده بود، افزود: در این نشریه به بیمارستان های آینده به مراکزی برای تعویض اندام ها اشاره داشت ولی الان از این امر نیز فراتر رفته و بحث مهندسی عصبی و دخالت ریاضی در علم پزشکی بیان شده است.
وی با اشاره به این که اکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه مهندسی پزشکی فعالیت های خوبی در حال انجام است گفت: ربات ردیاب جراحی که توسط محققان پزشکی کشور ساخته شده از دستاوردهای پژوهشی حوزه پزشکی کشور است.
به گزارش ایرنا،در سیمنار یک روزه سمینار برنامه پزشک پژوهشگر دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور داشتند.