نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دانشگاه‌های بزرگ علوم پزشکی، مانع تربیت پزشک پژوهشگر!

دکتر رضا ملک‌زاده در سمینار برنامه پزشک پژوهشگر با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای تربیت پزشکان پژوهشگر افزود: هدف ما از اجرای این برنامه تربیت رهبران علمی آینده کشور در حوزه پزشکی و جذب نخبگان است.وی اظهار داشت: در حال حاضر 450 تا 500 نفر از دانشمندان رده اول ایرانی در دانشگاه‌های بزرگ دنیا مشغول به فعالیت هستند و این در حالیست که ما حداقل باید 50 نفر آنها را در کشور جذب کنیم.

ملک‌زاده با تأکید بر این که در حوزه پزشکی برنامه حمایت شده‌ای برای انجام فرآیندهای نوآوری و خلاقیت نداشته‌ایم، ادامه داد: ما نیاز داریم تا پزشکان قبل از وارد شدن به مرحله کلینیک وارد محیط‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی شوند. این افراد باید از دوره جوانی و در محیط‌های دانشگاهی شناسایی شوند.

ملک‌زاده با اشاره به تجربیات کشور سنگاپور در زمینه تربیت پزشکان پژوهشگر یادآور شد: سنگاپور فعالیت خود را در این زمینه از 25 سال قبل آغاز و به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که امروزه یکی از موفق‌ترین طرح‌های پزشک پژوهشگر دنیا را در اختیار دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان این که طرح پزشک پژوهشگر از سال 92 آغاز شد به جزییات این طرح اشاره کرد و گفت: برای اجرای این طرح تسهیلاتی چون اختصاص بودجه تحقیقاتی تا 50 میلیون تومان در سال در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این که در ابتدای این طرح با مقاومت برخی از دستگاه‌ها مواجه شدیم اضافه کرد: مشکل بزرگ ما برای اجرای این طرح دانشگاه‌های بزرگ هستند که از آن استقبال نکردند؛

به گونه‌ای که دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنان با این طرح مخالف است و در این سمینار نیز حضور نیافته است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل