نوزادان با لمس، بررسی و بازی کردن و از همه مهمتر تماشای آنچه که والدینشان انجام می دهند دنیای اطراف خود را کشف می کنند. اما روباتها صرفا به واسطه کدهای دستوری یا مدلهای دستی که سازنده انسانی آنها به کار می گیرد، قابلیت یادگیری پیدا می کنند.
اکنون دانشمندان علوم رایانه در دانشگاه واشنگتن با همکاری روانشناسان رشد این دانشگاه تیمی را تشکیل داده اند تا نوزاد روباتیکی بسازند که به ادعای خودشان قابلیت یادگیری مفاهیم و آشنایی با دنیای اطراف را مانند کودک انسان داشته باشد. جزئیات کامل این پروژه بی سابقه در نشریه PLOS One منتشر شده است.
در این پروژه دانشمندان الگوریتم رایانه ای ارایه کرده اند که مبتنی بر مطالعات تحقیقاتی نوزادان است. در ادامه روباتهایی را با استفاده از الگوریتم یاد شده تلفیق کرده و به مرحله آزمایش گذاشتند.دانشمندان از انجام چنین آزمایشی دو ایده را مد نظر داشته اند: شبیه سازی رایانه ای مبتنی بر خیره ماندن و آزمایشی که در آن روباتی با قابلیت تقلید از انسان ارایه شود.
در این بررسی ها روبات انسانی را مشاهده می کند که سرش را حرکت می دهد. در ادامه این سیستم هوشمند از داده های جدیدی که مربوط به مشاهده حرکت سر انسان است، استفاده کرده و بر همان اساس سرش را حرکت می دهد.
به گزارش مهر، دانشمندان علوم روباتیکی معتقدند این آزمایش در واقع نخستین گامها برای آموزش روبات و تبدیل کردن آن به یادگیرنده باهوشی مانند کودک انسان است.