سینا پرس : به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، گلابچی درباره اهمیت و نقش جایزه مصطفی (ص) در پیشرفت علمی کشورهای اسلامی افزود: این جایزه کار بسیار خوب و ارزشمندی است و می تواند نشاط علمی در جهان اسلام باشد، زیرا جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم دار علم و فناوری در جهان اسلام شناخته می شود.
این دانشمند عرصه معماری، با اشاره به نقش کشورهای اسلامی در ترویج علم و فناوری بیان کرد: ما مسلمانان در طول 10 قرن گذشته سرآمد حوزه علم و فناوری بوده ایم. پس از شکوفایی اسلام در ایران و دانشمندان ایرانی در جهان اسلام، از بوعلی سینا تا ابوریحان بیرونی، زکریا رازی، خواجه نصیرالدین طوسی و از خوارزمی تا ابن هیثم و جمشید کاشانی و بسیاری از دانشمندان جهان اسلام، آثارشان در طول 10 قرن گذشته، برترین یافته های علمی جهان به شمار می رفت.
وی ادامه داد: این مسئله ناشی از اهتمام اسلام به کسب علم و دانش و ارزش علم و دانستن در باورهای مسلمانان است. کشورهای اسلامی هم باید آن را به عنوان یک وظیفه تلقی کنند. وظیفه ای که خداوند در قرآن کریم نیز به آن اشاره کرده است، آنجا که می فرماید: «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ المجادله – 11» یعنی خداوند رفعت و بلندی می بخشد به انسان هایی که دارای ایمان هستند و در مسیر علم تلاش می کنند و آن هم به درجات یعنی به درجات بسیار زیاد.
این چهره ماندگار معماری توضیح داد: وقتی ما اعتقادمان است که « هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ» و باور ما این است که انسان هایی که می دانند و آگاه هستند با آن ها که نمی دانند، یکسان نیستند، پس ما باید در حفظ، انتشار علم و انتشار مرزهای دانش بیشترین تلاش را در جهان به عمل بیاوریم.
وی با تاکید بر این مسئله که تلاش برای ترویج علم و فناوری در جهان اسلام باید به عنوان یک باور، وظیفه و اعتقاد در اسلام مطرح شود، افزود: از این جهت، اقدام شایسته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران در برگزاری جایزه مصطفی(ص) نشان از این است که کشورهای اسلامی و در رأس آنها ایران، پرچم دار پیشرفت های علمی در جهان هستند و باید برای ارتقاء موقعیت علمی خود تلاش کنند.
موسس قطب علمی-فناوری معماری کشور ادامه داد: برگزاری جایزه مصطفی(ص) روشنگر این نکته است که کشورهای اسلامی باید سرمایه گذاری کنند و تشویق شوند تا دانشمند و انسان های عالمی را تربیت کنند. در عین حال گسترش دانش باید به عنوان یک ضرورت در باور و فرهنگ مردم تقویت شود.
وی گفت: اگر اقداماتی مانند جایزه مصطفی(ص) با این باور و اعتقاد در زمینه علم در جامعه و کشورهای اسلامی نهادینه شود، دوباره شاهد شکوفایی علم و فناوری در ایران و جهان اسلام خواهیم بود.
جایزه علمی فناوری مصطفی (ص) بزرگترین جایزه علمی جهان اسلام است که در هفته وحدت برگزار می شود.