«روی تیلور»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه نیوکسل انگلستان، درباره این مطالعه می گوید: «در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، کاهش وزن این امکان را فراهم می کند که چربی اضافی از لوزالمعده خارج شود و عملکرد بدن به وضعیت عادی بازگردد.»
وی در ادامه می افزاید: «اگر این سوال برای شما مطرح است که کاش چه میزان وزن موجب از بین رفتن دیابت می شود، پاسخ این است: کاهش یک گرم چربی از لوزالمعده برای بازگشت به وضعیت سلامت کافیست. بهترین راه کاهش وزن، از طریق محدود کردن میزان کالری به هر نحوی است، حال با رژیم غذایی یا با انجام ورزش.»
در آزمایش این تیم تحقیق، ۱۸ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ و ۹ فرد سالم از لحاظ وزن، میزان چربی موجود در لوزالمعده و واکنش انسولین قبل و بعد از جراحی اندازه گیری شدند. افراد مبتلا به دیابت به طور میانگین ۶.۹ سال مبتلا به بیماری بودند. مشخص شد که میزان چربی موجود در لوزالمعده آنها، در این مدت افزایش یافته است.
شرکت کنندگان تحت مطالعه، همگی به خاطر چاقی تحت عمل بایپس معده قرار گرفتند و قبل از عمل و هشت هفته بعد از عمل وزن شان اندازه گیری شد. بعد از عمل افراد دیابتی بلافاصله مصرف دارویی شان را قطع کردند.
به گزارش مهر، مطالعات نشان داد که بعد از عمل، میزان چربی موجود در لوزالمعده افراد دیابتی ۱۳ درصد کاهش یافت اما در افراد سالم و غیردیابتی تغییر نیافت. این موضوع نشان می دهد که چربی اضافی موجود در لوزالمعده مربوط به افراد دیابتی است. با از بین رفتن چربی اضافی، ترشح انسولین تا سطح نرمال افزایش می یابد و به معنای دقیق، از بیماری دیابت خلاصی می شوند.
No tags for this post.