عوامل موثر در مرگ ناگهانی نوزادان
مطابق تحقیقات جدید محیطی امن برای خواب نوزاد جهت جلوگیری از سندروم مرگ کودکان (SIDS) بسیار مهم و ضروری است اما این تنها فاکتوری نیست که میزان خطر این سندروم را تعیین می کند.
نرخ مرگ ناگهانی نوزادان در آمریکا از سال 1992 با توصیه آکادمی پزشکان اطفال آمریکا مبنی بر خواباندن کودکان به پشت به جای قرار دادن آن ها به روی شکم در هنگام خواب دچار کاهش چشم گیری شد. همچنین اهمیت کاهش فاکتورهای خفگی که یکی از نمونه های آن استفاده از ملافه نرم در تختخواب کودکان است به این کاهش چشم گیر کمک شایانی کرد. اما در بعضی موارد با وجود اینکه والدین تمام نکات ذکر شده را رعایت می کنند اما متاسفانه همچنان نوزادان آن ها در اثر SIDS فوت می شوند.
به گفته محققان خطر ذاتی بیشتر در اثر عوامل ژنتیکی , پرورشی و همچنین فاکتورهای محیطی است. به عنوان مثال کودکانی که مادرانشان سیگاری هستند و یا الکل مصرف می کنند بیشتر در خطر SIDS قرار می گیرند.
مطابق تئوری اولیه ای که در این تحقیقات به آن اشاره شد همواره 3 عنصر مهم که منجر به مرگ کودکان در اثر SIDS می شود وجود دارد. 1) بعضی از کودکان استعداد ذاتی نسبت به SIDS دارند. 2) کودکانی که در اثر SIDS فوت می شوند اغلب مواقع در مرحله بحرانی از رشد خود قرار دارند. 3) محل خوابیدن کودکان همانند نحوه و موقعیت خوابیدن و همچنین نوع ملافه مصرفی در تخت یکی دیگر از عوامل مهم وقوع مرگ در اثر SIDS است.
به گفته محققان خطر ذاتی بیشتر در اثر عوامل ژنتیکی , پرورشی و همچنین فاکتورهای محیطی است. به عنوان مثال کودکانی که مادرانشان سیگاری هستند و یا الکل مصرف می کنند بیشتر در خطر SIDS قرار می گیرند.
طبق توصیه های انجام شده توسط پزشکان میان سال های 1992 و 1996 مبنی بر خواباندن کودکان به روی پشت کاهش 38 درصدی تلفات مشاهده شد. تلاش ها برای امن تر ساختن محیط خواب کودکان تاثیر فوق العاده ای روی کاهش آمار مرگ و میر گذاشت اما عوامل موثر دیگر همچنان پا برجا هستند. گفتنی است که می توان با قطع مصرف سیگار حین دوران بارداری , استفاده از شیر مادر و همچنین مراقبت های حین دوران بارداری به کاهش نرخ مرگ و میر کودکان در اثر SIDS کمک کرد.
بنابراین با تلاش بیشتر و فرهنگ سازی مناسب می توان عوامل ژنتیکی و اکتسابی را نیز کاهش داد تا به این شکل خطر مرگ کودکان به میزان چشم گیری کاهش یابد.
No tags for this post.