پاکسازی آلودگی های نفتی با اسفنج چند لایه

 این محققان دو سال قبل با تولید پودر نیترید بُرُن که با عنوان گرافیت سفید شناخته می شود و دارای خاصیت جذب مواد ارگانیک است‏، توانستند در جهت پاکسازی نفت از سطح دریا و محیط زیست گام بردارند؛ اما اشکال کار اینجا بود که صرفا با ریختن پودر در محل آلودگی نفتی، این آلودگی پاک نمی شد.
بنابراین محققان تلاش خود را برای یافتن راهکارهایی به منظور اتصال گرافیت سفید به یک ساختار اسفنجی با قابلیت جذب نفت از محیط، به کار گرفتند. آنان برای این منظور پودر نیترید برن را در مقیاس نانو خرد کردند و از آن صفحاتی در مقیاس نانو ساختند. 
این صفحات دارای منافذی هستند که امکان افزایش سطح صفحات و جذب نفت و مواد ارگانیک را تا 33 برابر وزن آن ها فراهم می کند؛ به طوری که یک گرم از این نانوصفحات گرافیت سفید می تواند مساحتی به اندازه پنج و نیم زمین تنیس را پوشش دهد. 
به گفته محققان این نانوصفحات در برابر آتش مقاوم هستند و گزینه مناسبی برای عایق بندی الکتریکی و گرمایی محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا از نیچر، محققان سراسر جهان از سالها قبل در تلاشند تا راهکار مناسبی برای پاکسازی آلودگی های نفتی برای حفاظت از محیط زیست بیابند. تورهایی از جنس فولاد،‏ پلیمرهای جاذب و صفحات شناور پلی تیلن نمونه هایی از این تلاش ها هستند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا