دکتر محمد رفیعی معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با ایسنا ، با اشاره به اخذ دو مجوز تاسیس مرکز تحقیقاتی در استان مرکزی اظهار کرد: با رایزنیها و تلاشهای صورت گرفته دو مرکز تحقیقاتی طی سنتی و مکمل و مرکز تحقیقاتی غدد و متابولیسم در استان تاسیس میشود.
وی هدف از تاسیس مرکز طب سنتی و مکمل در استان را انجام تحقیقاتی نوین در خصوص اثرات مولکولی گیاهان دارویی و روشهای طب سنتی به شکل نوین عنوان کرد و افزود: با توجه به رواج غیرمعمول استفاده از گیاهان دارویی و رشد عطاریها، ضرورت وجود چنین مرکزی در استان کاملا محسوس است.
رفیعی در خصوص ایجاد مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم گفت: استان مرکزی دارای یک مرکز تحقیقات تیروئید است، اما به دلیل اینکه صرفا در این حوزه و به صورت تخصصی فعالیت دارد تصمیم بر تبدیل این مرکز به مرکز غدد و متابولیسم گرفته شد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اراک شهری صنعتی است و در کنار آن گسترش بروز انواع بیماریهای مزمن مانند دیابت، زمینه فعالیت مرکز تحقیقات تیروئید تعریف شد تا خدمات بیشتری در این قالب ارائه شود.
رفیعی اعتبار مورد نیاز برای تاسیس و راهاندازی این دو مرکز را 20 میلیارد ریال عنوان کرد.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه در حال حاضر مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی که حتی دانشجویان PHD را نیز پذیرش میکند و مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی در استان فعال است که هردو موافقت قطعی را اخذ کردهاند.
وی اضافه کرد: دریافت موافقت قطعی یک مرکز تحقیقاتی منوط به کسب امتیازات لازم است به این گونه که در ابتدای امر موافقت اصولی به مدت دو سال به مراکز اعطا میشود. در این مدت با انجام پژوهشهای متفاوت، تالیف مقالات ISI و انجام فعالیتهای جانبی دیگر امتیاز لازم کسب و موافقت قطعی و در کنار آن امکان پذیرش دانشجو کسب میشود و عملا در نهایت عملا زمینه ایجاد یک پژوهشکده مستقل جامع پزشکی ایجاد خواهد شد.
رفیعی تصریح کرد: وجود این مراکز میتواند راهگشای دانشجویان و محققین باشد چرا که این مراکز زمینه کار پژوهشی را با سهولت بیشتری فراهم میکنند و میتوانند رشد پژوهشی و بازخورد مناسبی را به همراه داشته باشند.