تغییر کاربری در اراضی پارک ملی دریاچه ارومیه اتفاق نیفتاده است
حجت جباری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با رد اخبار مربوط به زمین خواری در حاشیه دریاچه ارومیه افزود: مجوزی از سوی سازمان های متولی حفاظت هم در این زمینه صادر نشده است.
وی بیان کرد: احتمال تغییر کاربری در اراضی ساحلی خارج از پارک ملی وجود دارد ولی در داخل محدوده به رغم وسعت تا کنون موردی از دخل و تصرف مردم برای امور کشاورزی دیده نشده و اگر تصرف اراضی اتفاق بیفتد، با متصرفان به شدت برخورد می شود.
وی اضافه کرد: محدوده و مرز دریاچه ارومیه 500 کیلومتر مربع است که بسیاری از مناطق به وسیله میله هایی به فاصله 400 تا 500 متر از همدیگر تعیین حریم و کارگزاری شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: سایر نقاطی هم که میله گذاری نشده، در زمان پرآبی دریاچه در منطقه باتلاقی غیرقابل دسترس قرار می گیرد که این مناطق هم اکنون با بروز بحران کم آبی در پارک ملی خشک شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون به علت رسوب خاک بر بستر دریاچه در برخی نقاط و شیرین شدن خاک، پوشش گیاهی جدیدی به وجود آمده که فقط جهت چرای دام از آن استفاده می شود ولی تصرف بخش وسیعی از این منطقه برای کشاورزی ادعایی است که صحت ندارد با این همه در هفته آینده بررسی های میدانی و بازدیدهای وسیع از محدوده پارک ملی صورت می گیرد.
جباری گفت: اقدامات حفاظتی از اراضی محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه انجام می شود و با هر گونه دخل و تصرف و تخریب در این محدوده برخورد جدی و قانونی صورت می گیرد.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است که در 18 سال گذشته دچار بحران کم آبی و خشکی شده است.
هم اکنون از پهنه وسیع و 5700 کیلومتری این زیست بوم ارزشمند تنها پنج درصد باقی مانده است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر وامید و آغاز به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه در کشور و شمالغرب اجرای طرح های مصوب 26 گانه در حال اجرا برای احیای این دریاچه آغاز شده است.
مسئولان اجرایی سه سال اول طرح های اجرایی را سال های تثبیت وضعیت دریاچه نامگذاری کرده اند که گزارش های رسیده بیانگر تحقق تدریجی این تثبیت وضعیت در دریاچه ارومیه است.
در اطراف این زیست بوم بیش از پنج میلیون نفر زندگی می کنند که کارشناسان می گویند در صورت خشک شدن کامل دریاچه ارومیه عواقب آن دامنگیر بیش از 14 میلیون نفر از مردم کشور حتی پایتخت نشینان می شود.