محققان کانادایی دانشگاه کنکوردیا مدت ها بود به دنبال یافتن منبع قدرتمندی بودند که در جهان نادیده گرفته شده یا به آن پرداخته نشده است. این گروه تحقیقاتی موفق به تولید یک سلول انرژی شده که در فرآیندهای طبیعی فتوسنتز و تنفس در جلبک های سبز آبی را مهار می کند.
این microorganisms با عنوان cyanobacteria نیز شناخته می شود که می توان آن را در هر اکوسیستمی در این سیاره یافت. زنجیره انتقال الکترون با تنفس و همینطور فتوسنتزهای این موجود زنده در تمامی عرض های جغرافیایی پیدا شده است.
پرفسور Muthukumaran Packirisamy سرپرست این تیم تحقیقاتی و استاد مهندسی دانشگاه کنکوردیا می گوید: « ما با کشف و همینطور استفاده از فرآیندی که در سراسر جهان رخ می دهد به یک تکنولوژی جدید دست پیدا کرده ایم که می تواند به راه های ارزان تری برای تولید انرژی بدون کربن منجر شود.»
پیش از این نیز محققان آلمانی از جلبک ها در ساختمان سازی استفاده کرده بودند یا در مقیاس کوچکتر لامپ های جلبکی ساخته شده بودند که نشان از اهمیت جلبک ها دارند. محققان معتقدند، جلبک ها می توانند بهترین پتانسیل برای تولید انرژی به عنوان ذخیره کننده biodiesel باشند.
نمونه اولیه سلول انرژی فتوسنتزی تیم تحقیقاتی کنکوردیا در مقیاس کوچک ساخته و مورد آزمایش قرار می گیرد. جلبک ها در یک محفظه آند و در کنار کاتد و غشای تعامل پروتون قرار می گیرند. یک بار خارجی که به دستگاه متصل است، الکترون های منتشر شده توسط جلبک ها را به سطح الکترود می فرستد.
بنا به گزارشات منتشر شده، این سلول قادر به اندازه گیری ولتاژ مداری در حدود ۹۳۳ میلی ولت است. در حالی که اوج قدرت از ۱۷۵ میکرووات تحت بار خارجی ۸۵۰ اهم را حاصل می کند. محققان کانادایی معتقدند سلول میکرو فتوسنتزی انرژی μPSC می تواند یک چگالی قدرت ۳۶.۲۳ میکرو وات بر سانتی متر مربع، تراکم ولتاژ ۸۰ میلی ولت بر سانتی متر مربع و چگالی جریان ۹۳.۳۸ میکروآمپر بر سانتی متر مربع را تولید کند.
به گزارش مهر، محققان کانادایی معتقدند این دستگاه هنوز کوچک تر از آن است که بتواند وارد فضای تجاری سازی شود اما می توان امیدوار بود که این سلول ها در دستگاه های تلفن همراه یا رایانه ها استفاده شده و در نهایت به یک منبع اصلی انرژی مبدل شود.