نگرانی از جا ماندن کشورهای فقیر از کنفرانس تغییرات جوی
این کنفرانس تحت عنوان COP21 با حضور مذاکرهکنندگان و نمایندههایی از 195 کشور جهان و با هدف تلاش برای نهایی کردن یک معاهده جدید طی دو هفته آینده برگزار میشود. رهبران سیاسی از 147 کشور در روز افتتاحیه (دوشنبه) این اجلاس جهانی سخنرانی خواهند کرد.
به رغم این حضور گسترده بین المللی، فقیرترین کشورها معتقدند که در روند دستیابی به این توافق و بندهایی که در آن در نظر گرفته میشود، نادیده گرفته میشوند. در آستانه برگزاری این اجلاس، هزاران نفر در راستای ضرورت اتخاذ اقدامات جدی برای مقابله با تغییرات جوی در چندین کشور راهپیمایی کردند.
پلیس پاریس، مرکز برگزاری کنفرانس در «لی بورگت» و مسیرهای منتهی به آن را برای حضور شرکتکنندگان این نشست مسدود کرده است.
رهبرانی که فقط یک روز در این کنفرانس حضور خواهند داشت، قرار است اطلاعرسانیهای مهمی در طول این یک روز درباره تقویت روشهای مبارزه با افزایش دما داشته باشند. همچنین در این نشست، فرانسه و هند از یک معاهده جهانی خبر خواهند داد که هدف از آن، گردهم آوردن 100 کشور غنی به لحاظ انرژی خورشیدی در مناطق استوایی است تا به سرعت امکان دسترسی به الکتریسیته از نور خورشید را گسترش دهند. علاوه بر این انتظار میرود که میزان سرمایهگذاری جهت انجام تحقیقات روی انرژیهای تجدیدپذیر افزایش یابد.
شبکه خبری بیبیسی گزارش داد: با این حال در میان این اهداف خوب و وعدههای امیدبخش، کشورهای فقیر و ضعیف همچنان نگران هستند که منافع آنها قربانی شود.
بیشتر بحثهایی که انجام میگیرد در مورد توافق جدیدی است که مانع از افزایش دو درجهای دمای هوا شود. ارزیابی برنامههای ملی بیش از 180 کشور جهان حاکی از آن است که جهان با افزایش دمای نزدیک به سه درجه سانتی گراد روبرو خواهد بود. سه کشور آمریکا، چین و هند که بیشترین میزان تولید کربن در جهان را دارند در مراسم افتتاحیه این کنفرانس شرکت میکنند.
به گزارش ایسنا، «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهور فرانسه با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین و بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل ملاقات داشت. به گفته دبیرکل سازمان ملل، عدم موفقیت در دستیابی به یک توافق، گزینه مدنظر نیست چون پیامدهای فاجعه باری خواهد داشت.
No tags for this post.