کمترین زمان برای خودترمیمی آثار سوختگی در جنگل 20 سال است
محمد امینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا به آتش سوزی اخیر جنگل های شهرستان نور اشاره کرد و افزود:اگر شرایط دسترسی به مناطق سوخته شده جنگلی وجود دارد، باید برای کاهش زمان رویش و ترمیم جنگل وارد عمل شد.
وی افزود : با تقویت خاک و کاشت نهال مرغوب و گونه اصلی در مناطق سوخته شده می توان زمان رویش و ترمیم جنگل را کاهش داد .
امینی همچنین بر ضرورت فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست از جمله جنگل به عنوان دستگاه تنفسی کره زمین تاکید کرد و گفت : متاسفانه عامل انسانی تاکنون مهم ترین علت آتش سوزی جنگل ها بوده است.
وی افزود : در هر آتش سوزی در جنگل های شمال برخی از گونه های جنگلی هیرکانی که در جهان بی نظیرند و رویش و ترمیم آنها دهها سال زمان نیاز دارد ، از بین می رود در حالی که با اندکی توجه بیشتر مردم بسیاری از این آتش سوزی ها قابل پیشگیری است.
رئیس جامعه جنگلبانی ایران گفت : به عنوان نمونه در آتش سوزی هفته اخیر جنگل های چمستان نور درختان انجیلی که نمونه آن در دنیا فقط در جنگل های هیرکانی شمال ایران وجود دارد و گونه های نمدار و بلوط کمیاب در آتش سوخت .
حدود 80 گونه ارزشمند و نادر درختی در جنگل های شمال کشور وجود دارد که معروف ترین آنها انجیلی ،راش، بلوط، توسکا، نارون، گیلاس وحشی، بارانک، سرخدار و نمدار است.
امینی آتش سوزی در عرصه های جنگلی را به دو نوع تاجی و کفی تقسیم کرد و اظهار داشت : در آتش سوزی تاجی منبع بذر و رویش درختان از بین می رود و در آتش سوزی کف هم عناصر خاک، نهال و جانوران مفید آسیب می بینند.
وی افزود : وقتی پوشش گیاهی عرصه جنگلی از بین می رود ، خاک و کف جنگل تحت تاثیر تابش شدید خورشید قرار می گیرد و گونه های مهاجم نظیر تمشک بلافاصله منطقه سوخته شده جنگلی را پر می کنند.
آتش سوزی که از پنجشنبه هفته پیش در بخشی از جنگل های بخش چمستان شهرستان نور رخ داد تا سه روز ادامه داشت.
براساس اعلام مسئولان ، بر اثر این آتش سوزی دستکم 20 هکتار از 75 هکتار عرصه های جنگلی درگیر در آتش سوخت .
گستره جنگل های هیرکانی با 1.9 میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می شود و تا گلیداغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.