دکتر جعفر مهراد در گفتوگو با ایسنا از انتشار آخرین نتایج رتبهبندی دانشگاههای کمتر از 50 سال قدمت از سوی نظام رتبهبندی QS خبر داد و افزود: در این رتبهبندی دانشگاههای آسیا با 13 دانشگاه در میان 50 دانشگاه برتر کمتر از 50 سال قدمت حضور قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
وی اظهار کرد: دانشگاه نانیانگ در سنگاپور برای دومین سالی پیاپی در راس جدول این رتبهبندی قرار دارد و در رتبهبندی جهانی دانشگاهها نیز جایگاه 13 را به خود اختصاص داده است.
مهراد، با بیان این که در این رتبهبندی در میان 10 دانشگاه برتر کمتر از 50 سال قدمت، 6 دانشگاه به قاره آسیا تعلق دارد، خاطرنشان کرد: در این بخش نام دانشگاه علوم و فناوری هنگ کنگ و موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی، به عنوان دو دانشگاه برتر آسیایی کمتر از 50 سال قدمت مشاهده میشود.
رییس بخش علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شیراز با تاکید بر این که دانشگاه «سیتی یونیورسیتی» هنگ کنگ در رتبه چهارم و دانشگاه علوم و فناوری کوهانگ کره جنوبی در جایگاه پنجم این رتبهبندی قرار گرفتهاند، ادامه داد: این دانشگاهها بر همکاریهای بینالمللی تاکید داشته و به طور فزایندهای رو به بینالمللی سازی میروند، ضمن آن که جنبههای فناوری نیز در این موسسات پایههای قوی دارند و این دانشگاهها دانشگاههایی هستند که در نظامهای رتبهبندی جایگاه برتری دارند.
مهراد، با اشاره به قرار گرفتن هشت دانشگاه استرالیا در میان 50 دانشگاه برتر کمتر از 50 سال قدمت، گفت: دانشگاه فنی استرالیا رتبه 14 این رتبهبندی را کسب کرده است.وی با تاکید بر این که در میان 50 دانشگاه برتر کمتر از 50 سال قدمت، 25 دانشگاه مربوط به قاره اروپا است، یادآور شد: دانشگاه «باث» انگلستان دارای رتبه 7، دانشگاه ماستریخت در هلند دارای رتبه 8، دانشگاههای «آتونوما دو مادرید» و «آتونوما دو اسپانیا» به ترتیب دارای رتبههای نهم و دهم هستند.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با بیان این که در رتبهبندی سال جاری QS بعد از 50 دانشگاه نخست، 50 دانشگاه دیگر نیز معرفی شدهاند، گفت: دانشگاه شکودا با رتبه 15 در ژاپن تنها دانشگاه این کشور است که در این رتبهبندی قرار گرفته است.
به گفته مهراد، دانشگاه علوم با رتبه 26، دانشگاه فنی با رتبه 30، دانشگاه کبانگسان با رتبه 32، دانشگاه پوترا با رتبه 38 و دانشگاه بینالمللی اسلامی، پنج دانشگاه مالزی هستند که در این رتبهبندی قرار گرفتهاند.
این چهره ماندگار علمی کشور، با بیان این که دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی در فاصله بین 100-91 این رتبهبندی قرار گرفته است، ادامه داد: رتبه دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان سعودی 29 است؛ ضمن آن که در میان 50 دانشگاه دوم این رتبهبندی، دانشگاه ملک خالد در فاصله بین 91 تا 100 نشسته است.
به گفته وی در میان 50 دانشگاه دوم این رتبهبندی ترکیه با سه دانشگاه «بیل کنت» در دامنه بین 50 تا 60، «سابانچی» در دامنه بین 61 تا 70 و دانشگاه «کوچ» در دامنه بین 71 تا 80 در میان دانشگاههای برتر کمتر از 50 سال قدمت حضور دارند.مهراد، رتبه دانشگاه امارات متحد عربی را در دامنه بین 61 تا 70 و دانشگاه الخلیفه را بین 71 تا 80 ذکر و خاطرنشان کرد: رتبه دانشگاه خلیج فارس بحرین در دامنه 71 تا 81 و رتبه دانشگاه قطر در دامنه بین 71 تا 80 گزارش شده است.
رییس بخش علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شیراز، اضافه کرد: علاوه بر آن دانشگاههای ملی علوم و فناوری اسلام آباد پاکستان و سلطان قابوس در عمان در فاصله بین 81 تا 90 است.
No tags for this post.