آموزش و تربیت پزشک خانواده در هفت دانشگاه از بهمن ماه امسال آغاز می شود

 دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با  ایرنا با بیان اینکه فارس و مازندران دو استانی هستند که برنامه های پزشک خانواده را اجرایی کرده اند ، افزود:دانشگاهها می توانند تعدادی از دانش آموختگان دارای صلاحیت علمی را برای تربیت به همین منظور در مراکز جامع سلامت و ارجاع ساماندهی کنند .

دکتر لاریجانی گفت: وزارت بهداشت مسیر اجرای پزشک خانواده را در استان های فارس و مازندران دنبال نموده و برنامه ریزی های آینده با هدف گسترش این فعالیت ها را ساماندهی می کند .
وی همچنین با بیان اینکه وزارت بهداشت توسعه آموزش های بین رشته ای را در دستور کار دارد گفت : دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاهی مجرب و کارآزموده است که بسیاری از رشته ها را در سالهای گذشته ایجاد کرده است .
وی ادامه داد: این دانشگاه مراکز خوب آموزشی و استادان مجرب و پژوهشگر دارد و امید است با امکانات آموزشی که در شیراز و در منطقه پنج آموزشی وجود دارد بتوانیم با همکاری نهادهای دیگر آموزشهای پزشکی بین رشته ای را گسترش دهیم.
معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت : بزرگترین امکانات صنعت ، نزدیکی به خلیج فارس ، توانمندی های همکاری بین دانشگاهی ، دانشگاههای غیر پزشکی همه در منطقه جنوب مستقر است و با پیشینیه آموزش و پژوهش که در این منطقه وجود دارد قطعا می توانیم به آموزشهای بین رشته ای بپردازیم.
نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر همچنین در بخش دیگری از این گفت و گو بر لزوم تغییر در سبک زندگی مردم برای کاهش بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت تاکید کرد و ضمن اعلام ابتلای 400 میلیون نفر در دنیا به دیابت گفت: سالانه 38 میلیون نفر در جهان جان خود را به علت بیماری های غیرواگیر از دست می دهند.
دکتر لاریجانی ادامه داد : این درحالی است که دیابت 300 هزار سال عمر مفید ایرانیان را تحت تاثیر قرار می دهد و ما موظف هستیم که بیماری های غیرواگیر را در طی 10 سال آینده کنترل کرده و مانع افزایش دیابت و چاقی شویم.
طرح پزشک خانواده آنطور که در اهداف اولیه تعریف شده دارای فواید فراوانی است و مهمترین آن ایجاد نگاه سلامت محور به جای درمان محور در سیستم بهداشتی درمانی کشور است .
بهره مندی یکسان تمام افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت،حذف پرداخت هزینه های اضافی توسط مردم به نظام سلامت،انجام معاینات دوره ای و پیگیری وضعیت سلامت افراد جامعه بوسیله پزشکان خانواده و ثبت سوابق بیماری ، دسترسی سریع و آسان و شبانه روزی مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت،بهبود وارتقای نظام ارایه خدمات بهداشتی درمانی و پاسخگویی به نیازهای جدید مردم از جمله اهدافی است که در این برنامه پیش بینی شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا