رسیدن به لبه فضا و البته عبور از آن برای بسیاری از مردم سراسر جهان یک رؤیاست که احتمالا برای کمتر کسی حداقل در عصر حاضر رنگ واقعیت خواهد گرفت، اما اکنون گروهی از دانشمندان و مهندسان ماجراجو تلاش می کنند تا سوار بر یک هواپیمای گلایدر (بدون موتور) چنین رؤیایی را به واقعیت تبدیل کنند.
این مأموریت نفسگیر Perlan Mission II نام دارد که طی آن هواپیما و سرنشینان اش به ارتفاع ۲۷ هزار و ۴۰۰ متری زمین می رسند. این گروه از محققان در جریان مأموریت رساندن خود به لبه فضا تحقیقاتی درباره لایه های مختلف اتمسفر زمین نیز انجام می دهند.
تا چندی پیش تصور می شد که لایه های تشکیل دهنده اتمسفر زمین یعنی تراتوسفر، استراتوسفر، مسوسفر، ایونوسفر و اگزوسفر وضعیت ایستا و ساکن دارند. اما هر چه دانش محققان درباره اوضاع جوی زمین افزایش یافته است، آنها مطمئن تر از قبل شده اند که این لایه ها ساختاری پویا دارند.
دانشمندان و مهندسانی که سوار بر این هواپیما خود را به لبه فضا می رسانند فاکتورهایی نظیر میدانهای مغناطیسی، سرعت باد، دما، فشار، لایه های اوزون و سطوح مختلف متان را اندازه گیری می کنند. قرار است این اندازه گیری ها در چند سری پرواز در لبه فضا صورت گیرد.
هواپیمای گلایدری که این محققان سوار بر آن می شوند به حسگر لیزر و سایر تجهیزات پیشرفته مجهز خواهد بود تا اطلاعات دقیقی را همراه با سایر بالنهای هواشناسی جمع آوری کنند.
به گزارش مهر،این پروازها قرار است در اواسط ژوئن تا اکتبر سال آینده انجام شود.
No tags for this post.