نیروی متخصص پایه اقتصاد دانش بنیان است

 سورنا ستاری در نشستی با اتاق‌های بازرگانی خوزستان که امروز 5 آذر ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تحول جدیدی در دنیا اتفاق افتاده و نگرش به صنعت تغییر پیدا کرده و دانش است که در دنیا ارزش افزوده ایجاد و موجب توسعه اقتصادی می‌شود.

وی افزود: دانشگاه‌های کشور در محیط اقتصاد نفتی شکل گرفته و پول نفت، ما را زمین گیر کرده است این مساله موجب شده تا همگی به دنبال آن باشند تا کارمند دولت شوند و به کارآفرینی فکر نکنند.

ستاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی انجام گیرد تا فرهنگ کارآفرینی در کشور توسعه پیدا کند و برای تغییر دادن این فضا نیاز به حمایت از سرمایه‌ها که جوانان ما هستند، داریم.

وی با اشاره به این نکته که ایران پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا است، عنوان کرد: نیروی انسانی توانمند در کشور وجود دارد که کمتر کشوری از آن برخوردار است و باید از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کرد.

ستاری ادامه داد: اقتصادی می‌تواند تحول ایجاد کند که از ریسک جوانان استفاده و به آنها اطمینان می‌کند.

وی گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی باید روی مغز یک فرد سرمایه گذاری کنند نه بر روی ساختمان‌ها، ماشین آلات و غیره. با حمایت از بخش خصوصی می‌توانیم شاهد ایده‌های جدید و انگیزه باشیم و تحول ایجاد کنیم.

وی با اشاره به تاسیس 1900 شرکت دانش بنیان در کشور اظهار کرد: معافیت مالیاتی بیش از 1500 شرکت دانش بنیان از مالیات در سال گذشته نشان دهنده حمایت دولت از این بخش است اما در زمینه سرمایه گذاری نیاز به حمایت بخش خصوصی است تا از سرمایه جوانان کشور بهره ببریم.

ستاری عنوان کرد: باید فرهنگی به وجود بیاید مبنی براینکه همه چیز استخدام دولتی نیست و می توان به کارآفرینی فکر کرد و از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور به خوبی بهره برد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: باید فرهنگ را به سوی کارآفرینی برد و دست جوانان را گرفت تا بتوانند خودشان برای خودشان اشتغال ایجاد کنند.

در این نشست عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان نیز اظهار کرد: وجود 3 اتاق بازرگانی در استان نشان دهنده حجم فعالیت‌های بالا در استان است.

وی افزود: حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای سومین بار در فاصله دو سال در خوزستان نشان از تلاش مجموعه برای حل مشکلات و به وجود آوردن ارتباط میان بخش‌های علمی و صنعتی استان است.

در ادامه فرامرز احمدی نژاد، نایب رییس اتاق بازرگانی اهواز عنوان کرد: نتایج زحمات پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها و دانشجویان باید در جامعه لمس شود.

وی ادامه داد: به منظور عملیاتی شدن ایده‌ها و طرح‌های دانش بنیان باید شرکت‌های هلدینگ تشکیل شوند تا سرمایه گذار و شخص ایده پرداز هر دو ریسک فعالیت را بپذیرند و ایده به ثمر برسد.

احمدی نژاد افزود: در خصوص تامین سرمایه این شرکت ها 80 درصد آن را دولت باید بپذیرد و باقیمانده آن از سوی سرمایه گذار خصوصی و ایده پرداز تامین شود.

در این نشست همچنین علی کرانی، رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان گفت: با کلیدزدن ایجاد منطقه ویژه نفت و گاز توانسته‌ایم وضعیت را به گونه‌ای جلو ببریم تا صنعت و پارک علم و فناوری بتوانند به خوبی با یکدیگر در تعامل باشند.

به گزارش ایسنا ،وی افزود: نیازمند حمایت هستیم تا منطقه ویژه نفت و گاز با همکاری میان پارک و علم و فناوری صنعت رقم بخورد و کمک بسیاری به بحث دانش بنیان در استان کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا