پیشبینی زلزلههای بزرگ و آتشفشانها با سریعترین ابررایانه جهان
این مدل شبیهسازی که کل جبه را در زیر سطح زمین شبیهسازی میکند، توسط گروهی از دانشمندان رایانه در شرکت آیبیام و با همکاری محققان دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه نیویورک و موسسه فناوری کالیفرنیا خلق شده است.
این مدل پیچیده باید بر روی ابررایانه سکویا (سومین و سریعترین ابررایانه جهان) که متعلق به دولت آمریکاست به اجرا در آید. مدل طراحی شده توسط این گروه هفته گذشته موفق به کسب جایزه گوردون بل (جایزه برتر ابررایانهای) شد.
کوستاس بکاس، محقق آیبیام و عضو طراحی این شبیهسازی گفت: در حالی که ما چگونگی حرکت پوسته زمین را درک میکنیم، دانش بنیادی ما از آنچه که در زیر سطح زمین اتفاق میافتد، هنوز کاملا محدود است.
وی افزود: ما بیشتر در مورد فضای بیرونی زمین اطلاعات داریم که این مسأله کار را برای پیش بینیها و آماده شدن برای بلایای ناشی از تغییرات تکتونیکی مانند زمینلرزه، آتشفشانها یا سونامی دشوار میسازد. مواد مذابی که همواره در حال حرکت در زیر سطح زمین هستند، یکنواخت عمل نمیکنند و فاصله شکافهای بین صفحات نیز منظم نیست.
این تیم تحقیقاتی به جمعآوری دادههای حسگرهای لرزهنگار در سراسر زمین پرداختند و آنها را با نظریههای زمینشناسی فراگیر در مورد حرکات تکتونیکی زمین تطابق دادند. آنها با استفاده از این دادهها، به ایجاد آنچه که به اعتقاد آنها به مراتب برای مدلهای ریاضی بررسی وضعیت داخلی زمین دقیقتر بود، پرداختند و این مدلها را بر روی ابررایانه سکویا به اجرا در آوردند.
ابررایانه «سکویا» قادر است تا اطلاعاتی را که پردازش آن با کامپیوترهای معمولی خانگی، حدود 3 سال طول میکشد را در یک روز پردازش کند.
به گزارش ایسنا، گسترش روزافزون حسگرهای متصل به اینترنت امتیاز دادههای لرزهای بیشتری را در سالهای آینده فراهم خواهد کرد.
No tags for this post.