معاون رئیس جمهوری: دو هزار شرکت دانش بنیان از مالیات معاف هستند
ستاری پنجشنبه در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی اهواز که در مهمانسرای استانداری برگزار شد، با اشاره به قانون معافیت مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان، افزود: سال گذشته یک هزار و 500 شرکت دانش بنیان از معافیت مالیاتی استفاده کردند و امسال قطعا تعداد معافیت ها برای بیش از دو هزار شرکت اعمال خواهد شد.
وی با اشاره به تحولات اقتصادی جهان در یک دهه گذشته افزود: امروزه نگرش به صنعت تغییر یافته و در حال حاضر شرکت های فولادی و نفتی در مقام های نخست قرار ندارند، بلکه شرکت های مبتنی بر دانش مانند فیس بوک و گوگل در رده های بالای اقتصاد جای گرفته اند و نمونه های متعدد داخلی نیز در زمینه شرکت های موفق دانش بنیان وجود دارد.
ستاری اضافه کرد: براساس نگرش جدید به صنعت در دنیا، این دانش است که عامل پیشرفت صنعت و ارزش افزوده می شود.
وی با انتقاد از جایگاه سنتی صنعت و دانشگاه در کشور اظهار کرد: دانشگاه های ما در محیط اقتصاد نفتی شکل گرفته اند به همین دلیل دانشجویان آنها به دنبال مدرک گرایی و کارمند دولت شدن هستند و از سوی دیگر صنعت ما نیز خود را بی نیاز از دانشگاه ها می بیند زیرا این صنعتی که با پول نفت شکل گرفته صرفا کارخانه داری می کند تا جایی که تکنسین ها هم می توانند آن را اداره کنند.
به گفته وی ، ایران که سابقه پنج هزار سال کارآفرینی را دارد در 100 سال گذشته به واسطه پول نفت و اقتصاد نفتی و دولتی زمین گیر شده است.
ستاری با بیان اینکه تحول در فضای صنعت و دانشگاه در کشور نیاز به فرهنگسازی دارد، افزود : نفت و معادن موجود سرمایه ما به شمار نمی آیند بلکه نیروی انسانی متخصص سرمایه اصلی کشور و پایه اقتصاد دانش بنیان است.
به گزارش ایرنا ، وی اظهار کرد: جمعیت افراد 20 تا 40 سال کشور 32 میلیون نفر است و سالانه 240 هزار نفر در کشور در رشته های مهندسی فارغ التحصیل می شوند که تقریبا معادل کشور آمریکاست و این سرمایه انسانی بسیار حائز اهمیت است.