اکسیدهای نیتروژن و گوگرد (ناکس و ساکس) که حاصل احتراق سوخت خودروهای دیزلی و بنزینی، احتراق در کوره ها و همچنین نیروگاه های گازی است، بسیار سمی بوده و منجر به بروز سرطان در انسان و یا بارش باران های اسیدی می شوند. در حاشیه نمایشگاه سی اُمین همایش بین المللی برق تهران، از یک رآکتور پلاسمایی رونمایی شد که حاصل تحقیقات و پژوهش دانشگاه شهید بهشتی و یک شرکت دانش بنیان وابسته به این دانشگاه است که به ابتکار حمیدرضا قمی عضو هیأت علمی پژوهشکده لیزر این دانشگاه طراحی شده است.
پلاسما، گاز یونیزه شده ای است که دارای یون ها و الکترون های آزاد است و با برخورد به مولکول های مختلف، منجر به شکسته شدن آنها می شود.
مکانیزم عمل این رآکتور به این گونه است که با عبور دادن دود حاصل از احتراق موارد پیشگفته به آن و با برخورد پلاسما به آن، منجر به شکسته شدن مولکول های سمی و تبدیل آنها به مولکول های بی خطر می شود.
کاربرد این رآکتور در دودکش نیروگاه ها، دودکش کارگاه های کوچک و وسایل نقلیه است.
استفاده از این وسیله، اگرچه شاید در وهله نخست برای نیروگاه ها اقتصادی به نظر نیاید، اما با بکارگیری آن دیگر نیازی به استفاده از کاتالیست در نیروگاه ها نبوده و همچنین نیاز به نگهداری نخواهد داشت.
علاوه بر آن، با عنایت به مضرات فراوان زیست محیطی و سلامت اکسیدهای نیتروژن و گوگرد (ناکس و ساکس)، استفاده از این رآکتور مزایای زیاد اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
گردهمایی یاشده با ارائه 205 مقاله به صورت سخنرانی و 80 مقاله به صورت پوستر ارائه شده و براساس هماهنگی های به عمل آمده، 31 نشست برای ارائه مقالات، 19 همایش و 20 کارگاه آموزشی در آن پیش بینی شده و علاوه بر آن، نمایشگاه جنبی گردهمایی با هدف ارایه آخرین دستاوردهای این عرصه با حضور بیش از یکصد شرکت داخلی و خارجی برپا شده است.
سی امین گردهمایی بین المللی برق بعد از ظهر امروز(چهارشنبه) با حضور حمید چیت چیان وزیر نیرو و با برگزاری آئین اختتامیه به پایان می رسد.