شیوع نسبتا بالای بیماری رتینوپاتی در نوزدادن نارس

به گزارش ایرنا، دکتر محمود جباروند روز چهارشنبه در نشست خبری اولین همایش کشوری رتینوپاتی نوزادی اظهار کرد: تمام نوزدانی که کمتر از 34 هفته دوران جنینی آنها طول کشیده است و وزنی کمتر از 2 کیلوگرم دارند، باید تحت غربالگری از نظر ابتلا به بیماری رتینوپاتی قرار گیرند. 

وی گفت: هیچ نوزاد نارسی در صف انتظار برای تشخیص و درمان رتینوپاتی قرار نمی گیرد و حتی در ایام تعطیل بلافاصله پس از مراجعه معاینه و تحت مراقبت قرار می گیرد. 

جباروند خاطر نشان کرد: این بیماری بسیار حساس است و نمی توان به خاطر مسایل اقتصادی، درمان این نوزاد را به تعویق انداخت بنابراین پس از مراجعه نوزاد به بیمارستان حتی اگر والدین از نظر مالی تامین نباشند درمان فرزند آنها انجام می شود. 

وی اظهار کرد: درمان این بیماری هزینه چندانی ندارد و تحت پوشش بیمه است و هزینه ای که مراجعان شهرستانی برای درمان این بیماری پرداخت می کنند 3 درصد و بیماران تهران 6 درصد است. 

جباروند به طراحی وب سایتی برای شناسایی نوزادان مبتلا به این بیماری در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: راه اندازی این وب سایت به تمام مراکز درمانی دانشگاه تهران اعلام شده است تا آنها به محض اینکه نوزاد نارسی را که با دوران جنینی کمتر از 34 هفته و وزن کمتر از 2 کیلوگرم به دنیا آمده است، اعلام کنند تا زمان معاینه آنها به صورت آنلاین در بیمارستان فارابی تعیین شود. 

وی افزود: همچنین به والدین آنها اطلاع رسانی می شود که باید نوزاد خود را تحت معاینه چشم پزشکی قرار دهند و در صورتی که آنها در زمان مقرر مراجعه نکردند، با آنها تماس گرفته می شود و در اولین فرصت مقرر وقت مجدد به آنها داده می شود، حداقل سه بار با والدین این نوزادان تماس گرفته می شود. 

جباروند با بیان اینکه این سیستم درحال حاضر بین بیمارستان فارابی و مراکز درمانی دانشگاه تهران فعال است، ابراز امیدواری کرد این سیستم برای شناسایی تمام نوزادان مبتلا در سراسر کشور گسترش یابد. 

رتینوپاتی نوزادان نارس ازسال 1942 درجهان شناخته شد نشانه این بیماری تشکیل یک پرده سفید در پشت مردمک چشم است که مانع بینایی می شود.

این بیماری به تدریج شایع تر شد تا جایی که یک چسم پزشک به نام دکتر کامپل متوجه شد نوزادان نارسی که به دلیل تکامل نیافتن ریه برای زنده ماندن درصدی بالای اکسیژن دریافت می کنند بیشتردچار نابینایی می شوند،اما به تدریج با پیشرفت علم پزشکان متوجه شدند تنها اکسیژن عامل نابینایی نوزادان نارس نیست بلکه عواملی مانند وزن کم به هنگام تولد، سن پایین نوزاد و دریافت اکسیژن با غلظت بالا منجر به پیدایش بیماری می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا