نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

رابطه بارداری در سن بالا و افسردگی دختران

مطالعه جدیدی که توسط پژوهشگران استرالیایی به انجام رسیده نشان می‌دهد دخترانی که از مادران 30 تا 34 ساله متولد می‌شوند بیشتر از سایر دختران در معرض داشتن نشانگاه افسردگی قرار دارند. بر اساس این پژوهش، این مساله در مورد پسران این مادران صدق نمی‌کند.

تاکنون مطالعات زیادی در مورد رابطه بین سن مادر و افسردگی او به انجام رسیده است. برای نمونه پژوهشی که در گذشته توسط دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا به انجام رسیده بود نشان می‌داد که شیوه افسردگی در میان مادرانی که بین سنین 40 تا 44 سالگی صاحب فرزند می‌شوند، بیشتر از زنانی است که بین 30 تا 35 سالگی باردار می‌شوند. در مقابل، پژوهش دیگری که توسط محققان دانشگاه ریودوژانریرو برزیل به انجام رسیده به نتیجه‌ای عکس رسید و نشان داد که هر قدر سن مادر بیشتر باشد، احتمال بروز افسردگی پس از بارداری در او کمتر است. همچنین یک مطالعه انجام شده توسط پژوهشگران نروژی نیز گویای این بود که زنانی 32 ساله و بالاتر، در طی 18 ماه ابتدایی پس از وضع حمل، بیشتر از سایر زنان جوان تر در معرض بروز افسردگی قرار دارند.

اما در این مطالعه جدید که در استرالیا به انجام رسید، پژوهشگران به بررسی اطلاعات مربوط به زنانی که بین سال‌های 1989 تا 1991 باردار بودند پرداختند. در این مطالعه، اطلاعات مربوط به سلامت روان‌شناختی 1200 فرزند این زنان در سن 21 تا 23 سالگی مورد بررسی قرار گرفت.

تحلیل نهایی این داده‌ها نشان داد که سن پدر تاثیری بر سلامت روان‌شناختی فرزند ندارد. همچنین بارداری زیر سن 20 سالگی نیز تاثیری در زمینه افسردگی فرزندان ندارد. هیچ رابطه معناداری بین فرزندان پسر و سن بارداری مادر یافت نشد. در عوض مشخص شد که دختران مادرانی که در سن 30 تا 34 سالگی صاحب فرزند می‌شوند، بیشتر در معرض افسردگی، استرس و اضطراب قرار دارند.  

منبع

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل