اقتصاد دانش بنیان زمینه ورود به دنیای آینده را فراهم می کند
جهان با سرعتی باورنکردنی به سمت توسعه دانش و فناوری پیش می رود و عرصه های مختلف زندگی انسان ها بیش از پیش مبتنی بر پیشرفت تکنولوژی شده است. شاید تا یک دهه قبل تصور اینکه برقراری ارتباط با هر نقطه از جهان آن هم در کسری از ثانیه ممکن باشد، بسیار دشوار بود اما این تصور به واقعیت تبدیل شده است. بنابراین پربیراه نیست اگر بگوییم دانش و فناوری به همه جنبه های زندگی امروز نفوذ پیدا کرده است.
بی تردید اقتصاد یکی از مهم ترین عرصه هایی است که از پیشرفت های شگرفت علم و فناوری متاثر شده است تا آنجاکه جهان به اقتصاد دانش بنیان روی آورده و آن را جایگزین اقتصاد مبتنی بر مواد اولیه کرده است. چراکه ارزش افزوده چنین اقتصادی به مراتب بیشتر از اقتصاد مبتنی بر نفت و مواد اولیه است.
پیش بینی ها حکایت از این دارد که این روند در آینده سرعت و شدت بیشتری به خود خواهد گرفت و کشورهایی که از هم اکنون زمینه لازم را برای دانش بنیان شدن اقتصاد خود فراهم نکنند، در دهه های آینده توان رقابت در عرصه های بین المللی را از دست می دهند و به بازار محصولات فناورانه دیگر کشور تبدیل خواهند شد.
علی مروی؛ رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این ارتباط به خبرنگار سیناپرس گفت: امروز بحث تکنولوژی و دانش در جهان بسیار مطرح است و ما هم می بایست این مباحث را دنبال کنیم. اگر یک طرح دانش بنیان را با یک طرح سنتی و قدیمی مقایسه کنید، می بینید که تفاوت اینها از زمین تا آسمان است. به عنوان مثال کارآیی آبیاری تحت فشار و آبیاری غرقابی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.
وی افزود: من چندی پیش از یک طرح آبیاری زیرسطحی بازدید کردم. با اجرای این طرح علاوه بر کاهش مصرف آب، محصول تولیدی 4 برابر افزایش پیدا می کند.
مروی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر پیشرفت های علمی خوبی در کشور ما حاصل شده است و پارک های علم و فناوری هم در این زمینه به فعالیت می پردازند. برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان می بایست دولت و مجلس امکانات لازم را در اختیار شرکت های فعال در این پارک ها قرار دهند تا آنها امکان توسعه پیدا کنند.
مطالعات نشان داده در که در سال 2020 دست کم 25 میلیارد شی به اینترنت متصل خواهد بود
وی تاکید کرد: باید از شرکت های دانش بنیان حمایت کرد. این حمایت می تواند به صورت دادن کار به این شرکت ها و نیز رفع موانع پیش روی آنها اعم از موانع قانونی و مالی و اعتباری باشد.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که دستیابی به اقتصاد دانش بنیان چه منافعی برای حال و آینده کشور ما در بر خواهد داشت؟ گفت: در حال حاضر جهان به این سمت حرکت می کند. امروز اقتصاد از شکل صنعتی به شکل دیجیتالی و اطلاعاتی تغییر یافته است. مطالعات نشان داده در که در سال 2020 دست کم 25 میلیارد شی به اینترنت متصل خواهد بود. در چنین دنیایی دیگر نمی توانیم با روش های سنتی و قدیمی پیش برویم. بنابراین می بایست شرایط لازم را برای ورود به دنیای آینده فراهم کرد که یکی از الزامات آن اقتصاد دانش بنیان است.
No tags for this post.