شاید دهه شصتی ها کارتون مداد جادو را به یاد داشته باشند، قهرمان این انیمیشن پسری است که با استفاده از مدادی جادویی که یک کوتوله در مواقع نیاز به او می دهد، نقاشی هایی را می کشد که به اشیای واقعی تبدیل می شوند و با استفاده از آنها به کمک دیگران می شتابد.
اکنون یک انجمن جای قهرمان کارتون مداد جادو را گرفته و اقدام به ساخت مدادی کرده که بعد از مصرف به کمک محیط زیست می آید و به جسمی جاندار مانند درخت تبدیل می شود.
مهراب رستم پور مدیر گروه انجمن آموزش های نوین 'بویی' و مبدع مداد سرسبز به ایرنا گفت: حدود 8 ماه بر روی این ایده کار کردیم و حدود یک ماه است که به محصول تبدیل شده، البته استفاده از این مداد در سطح وسیع نیاز به فرهنگ سازی دارد.
بویی در زبان گیلکی به معنای کرم ابریشم است و چون اولین کار این انجمن روند تبدیل شدن کرم ابریشم بود از این رو اسم آن ' بویی ' گذاشته شد.
وی با بیان اینکه این مداد در دو بسته رنگی و معمولی تهیه شده است گفت: بسته رنگی دارای 6 رنگ است که تمام آنها به جز رنگ مشکی قابلیت کاشت و تبدیل شدن به درخت را دارند، با این کار بچه ها می آموزند که هر مدادی قابلیت سبز شدن ندارد، بسته معمولی هم که مدادهایی با رنگ سفید است قابلیت کاشت دارد.
این کارآفرین افزود: در انتهای هر مداد بذر درخت تعبیه شده است که فرد به ویژه کودکان بعد از مصرف می توانند آنرا در گلدان بکارند که بعد از دو تا سه هفته سبز می شود و باید حدود 3 ماه از این نهال در داخل منزل و همان گلدان مراقبت کنند تا آماده قرار گرفتن در فضای بیرون منزل و باغچه شود که تاکید می کنیم حتما در جایی که نور و آب کافی دارد کاشته شود.
وی توصیه کرد؛ خاک گلدان باید سبک و از تفاله چای، خاک معمولی و ماسه بادی تشکیل شود تا بذر راحت تر سبز شود و سر از خاک برآورد.
رستم پور گفت: بذرها از نوع درختان سوزنی برگ که نیازبه آب کمتری دارند و پهن برگ ها که به تصفیه هوا به ویژه در تهران کمک می کنند تشکیل شده است.
وی افزود: در مدتی که در حال مطالعه بر روی این ایده بودم متوجه شدم که طرح مشابهی مانند این مداد اما با بذر سیفی جات در دانمارک تهیه شده است.
این فعال محیط زیست ادامه داد: زمانی که خانواده ها در نمایشگاه ها با این محصول مواجه می شوند پیشنهاد می کنند از سیفی جات نیز استفاده شود اما هدف ما این است که علاوه بر آموزش سبز کردن به کودکان، فرهنگ صبر و شکیبایی را هم در آنها تقویت کنیم زیرا باید برای سبز شدن و تبدیل به درخت شدن یک بذر صبر و حوصله داشته باشند.
وی با بیان اینکه این طرح درگام اول در تهران و کرج اجرا می شود گفت: در نظر داریم آنرا در سراسر کشور توسعه دهیم و قرار است هر بذر مطابق با اقلیم همان منطقه در انتهای مداد جای گیرد.
رستم پور اظهار کرد: درباره مدادهای سرسبز با رییس سازمان حفاظت محیط زیست صحبت کردیم که آنرا بسیار پسندید از این رو ما را به رابطی در وزارت آموزش و پرورش معرفی کرد که مورد استقبال این وزارتخانه نیز قرار گرفت و موافقت کردند که این مدادها را در مدارس توزیع کنند.
رستم پور درباره انجمن بویی گفت: این انجمن با هدف طراحی بسته های فرهنگی تشکیل شده که بچه های شهرنشین در داخل آپارتمان ها هم از طبیعت لذت ببرند و تاکنون سه بسته فرهنگی شامل روند تبدیل کرم ابریشم، تولد ماهی و مداد سرسبز را داشته است.