سرطان کولورکتال؛ چهارمین سرطان مردان و دومین سرطان زنان ایرانی
دکتر «علی تقیزاده» بیان کرد: با توجه به اینکه کشور ما به سرعت به سمت صنعتی شدن پیش میرود و جامعهی جوان، بیتحرک و با تغذیهی مواد پرکالری داریم، میزان ابتلا به این سرطان رو به افزایش است.
دبیر علمی «سمینار سرطان های کولورکتال از شواهد علمی تا بالین» با بیان اینکه هرم جمعیتی ایران نشانگر جامعهی جوان در حال حاضر است؛ ادامه داد: این هرم جمعیتی جوان جامعهی سالمند را در سالهای آتی در ایران را شکل خواهد داد و از آنجا که سن مهمترین ریسکفاکتور در ابتلا به انواع سرطانها شناخته شده، پیشبینی میشود که زمینهی ابتلا به انواع سرطانها بهویژه سرطان کولورکتال افزایش یابد و این امر خطرناک، وظیفهی مردم و مسئولان را برای پیشگیری بیشتر میکند.
دکتر تقیزاده تصریح کرد: آنچه در این زمینه اهمیت فراوانی دارد، آموزش آحاد جامعه برای تشخیص زودرس در مراحل اولیه است. این عضو شورای عالی مرکز تحقیقات سرطان کشور بر نقش سازمانهای مردمنهاد در این زمینه تأکید کرد و گفت: علاوهبر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به عنوان مقام مسئول، سمنها(سازمانهای مردمنهاد) باید در این زمینه فعال شوند چراکه در تمام دنیا این سازمانها به یاری نهادهای حکومتی میآیند و نقشی شایان توجه را در پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا میکنند.
وی همچنین اضافه کرد: البته سازمانهای مردمنهاد نیز باید پشتوانهای علمی داشته و با تکیه بر انجمنهای علمی فعال در این حوزه وارد عمل شوند. دکتر تقیزاده متذکر شد: علاوه بر صنعتی و ماشینی شدن جامعه و سن که عوامل اصلی و مهم ابتلا به سرطان رودهی بزرگ به شمار میروند، بیماریهایی چون دیابت و نیز استعمال دخانیات نیز در ابتلا به این نوع از سرطان بیتأثیر نیستند.
وی در ادامه به تشریح علائم این نوع از سرطان پرداخت و عنوان کرد: علائمی چون تغییر در اجابت مزاج، احساس تخلیه نشدن مدفوع بهطور کامل، مشاهده خون در مدفوع و همچنین وجود فرد مبتلا به سرطان در خانواده که احتمال وجود عوامل ژنتیکی را افزایش میدهد، علائم خطری است که در صورت بروز هر یک، افراد باید به پزشکان متخصص و مجرب رجوع کنند تا درصورت وجود سرطان، تشخیص بهنگام داشته و درمان خود را به موقع آغاز کنند.
No tags for this post.