محققان معتقدند که با این دستاورد علمی میتوان از گیاهان در کاربردهایی همچون حسگرهای طبیعی محیط زیست، تولید الکتریسیته و تغییر رنگ برگها در شرایط مورد نظر استفاده کرد.
پروفسور مگنوس برگرن، متخصص الکترونیک از دانشگاه لینکوپیگ سوئد اظهار کرد: در حالت طبیعی گیاهان از روش انتقال یونها و هورمونهای رشد در محلولهای نیمهرسانا برای ادامه حیات استفاده میکنند.
در حالت طبیعی واکنش گیاهان و سرعت عملکرد آنها با آهستگی بسیاری انجام میشود که امیدواریم با این اکتشاف سرعت رشد گیاهان افزایش یابد.
پروفسور آو نیلسون، متخصص زیستشناسی و تکثیر گیاهان از دانشگاه لینکوپیگ نیز گفت: در گذشته هیچ ابزاری برای اندازهگیری غلظت و کمیت مولکولهای حیاتی در گیاهان وجود نداشته است.
وی در ادامه افزود: اکنون به کمک این فناوری میتوان با تاثیرگذاری در غلظت مواد مختلف که در رشد گیاهان تاثیر مستقیم دارند، باعث سرعت گرفتن فرایند رشد و تکثیر گیاهان شد.
در این مطالعه محققان با ساخت پلیمری موسوم به PEDOT-S و تبدیل آن به یک ژل قابل حل در آب، موفق به نفوذ به ساختار تبخیر گل رز شدند.
سپس با تحریک گیاه نسبت به تولید یک غشاء رسانا از پلیمر ساختار برگ به یک ترانزیستور رسانا تبدیل شد.
محققان در ادامه با اتصال گیاه به جریان الکتریسیته دریافتند که میتوان از واکنش بین یونهای موجود در برگ با جریان الکتریسیته رنگ برگهای گیاه را تغییر داد.
به گزارش ایسنا ، محققان معتقدند که به کمک این واکنش میتوان از گیاهان برای تولید جریان الکتریسیته نیز استفاده کرد.
No tags for this post.