نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تاکید ایران و کره جنوبی بر افزایش تعاملات در حوزه نوآوری در فناوری

خسرو پیری که به همراه دیگر اعضای هیات ایرانی به منظور شرکت در برنامه آموزشی برای سیاستگذاران عالیرتبه نوآوری در علم و فناوری به کره جنوبی سفر کرده است درباره جزییات این ماموریت کاری به ایرنا گفت: هیات ایرانی، روز گذشته (اول آذرماه) در حاشیه اجلاس سیاستگذاران عالیرتبه نوآوری در علم و فناوری با 'یوان ییم' مدیرکل دفتر بررسی و ارزیابی بودجه های تحقیق و توسعه کشور کره جنوبی وابسته به موسسه سیاستگذاری در علم و فناوری این کشور و برخی از مدیران آن موسسه دیدار و گفت و گو داشتند.

وی افزود: 'یوان ییم' آمار بالای محققان و دانشجویان ایرانی به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی را فرصت ارزنده ای برای پیشرفت ایران در مسیر توسعه نوآوری و فناوری توصیف کرد و آن را نشانگر جوان بودن جامعه ایرانی آن هم جامعه ای بنا شده بر بنیان نیروی انسانی جوان، دانش محور، تحصیلکرده و با پتانسیل عظیم علمی و تحقیقاتی دانست.
پیری خاطرنشان کرد: مسوولان علمی کره جنوبی در این دیدار تاکید داشتند که اگر این نیروی عظیم مجهز به علم و دانش به سمت ارتقای صنعت، کشاورزی، فناوری و نوآوری در ایران به حرکت درآید در آینده نه چندان دور ایران به کشوری با فناوری و نوآوری توسعه یافته و ضریب اشتغال بالا تبدیل خواهد شد و چنانچه خللی در این مسیر اتفاق افتد علاوه حجم بالای دانش آموختگان فاقد شغل، فرصتی برای جذب آنها توسط کشورهای توسعه یافته علم و فناوری فراهم خواهد ساخت که مطلوب نیست. 
وی ادامه داد: در این دیدار همچنین، موضوع تمرکز دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر تحقیقات مبتنی بر نیازهای جامعه ایران به عنوان ضروریات پیشرفت فناوری و اقتصاد کشور مورد توجه قرار گرفت چراکه هدفمند شدن پایان نامه های دانشگاهی از اصول ابتدایی فعالیت های دانشگاهی برنامه محور است.
مدیرکل امور فناوری وزارت علوم تصریح کرد: همانطور که مسوولان علمی کره جنوبی هم اذعان داشتند حجم بالای ذخایر نفت و گاز و منابع طبیعی در ایران، پشتوانه عظیم توسعه مبتنی بر دانایی است اما این منابع ارزشمند طبیعی باید به منظور سرعت بخشیدن به توسعه علم، فناوری و نوآوری مورد استفاده قرار گیرند زیرا در غیراینصورت، پیشرفتی ظاهری و بدون بنیان به دست خواهد آمد و با طی این مسیر صورت مساله لزوم ارتقای فناوری و نوآوری پاک خواهد شد.
به گزارش ایرنا، برنامه آموزشی برای سیاستگذاران عالیرتبه نوآوری در علم و فناوری با حضور مسوولان علم و فناوری 29 کشور از جمله ایران، امروز 23 نوامبر (دوم آذرماه) در شهر سئول پایتخت کره جنوبی و با سخنرانی پروفسور 'یونگا پارک' رئیس موسسه سیاستگذاری و ارزیابی علم و فناوری آن کشور آغاز شد.
یونگا پارک در ابتدای سخنرانی خود ضمن ارائه گزارش از وضعیت فناوری در کشور کره جنوبی از دهه 60 میلادی تاکنون، هدف کره را از ارتقای وضعیت فناوری آن کشور، عضویت در گروه جی 7 (G7) عنوان کرد و افزود: با برنامه ریزی حداقل 10 ساله و با تمرکز بر توسعه نوآوری در فناوری و نیز تأسیس موسسات حمایت کننده مالی متعدد و بر مبنای توسعه رقابتی، بخش زیادی از این مسیر را طی کرده است.
وی افزود: ایجاد موسسه سیاستگذاری و ارزیابی علم و فناوری کره (KISTEP) وابسته به وزارت علوم، فناوری اطلاعات و برنامه ریزی آینده کره در سال 1999 به تحقق این امر کمک بسیار زیادی کرده است.
رئیس موسسه سیاستگذاری و ارزیابی علم و فناوری کره جنوبی، سه عامل اساسی انتقال کره جنوبی از کشوری با درآمد سالیانه پایین به کشوری با درآمد بالا را شامل فعالیت بالای R&D و افزایش کیفیت نیروی انسانی، رقابت در سطح بین المللی و بهره وری بالا از موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه پایه و اساس علوم و فناوری و نوآوری کره جنوبی را دانشگاه های این کشور تشکیل می دهند، گفت: از برنامه های مهم ارتقای بهره وری در دانشگاههای کره جنوبی، ارائه مشوق های مختلف برای محققان و نوآوران، آموزش جوانان با استعداد، دعوت از دانشمندان خارجی و آموزش در دوره های مختلف سنی مردم کره است.
به گفته پارک، تعداد مراکز R&D (تحقیق و توسعه) در کره جنوبی از 100 مرکز در سال 1982 به 31 هزار و 502 مرکز در سال 2014 افزایش یافته است.
وی اعلام کرد: بودجه تحقیق و توسعه بخش غیردولتی کره جنوبی نیز از سال 1982 تا 2014 تقریبا 180 برابر افزایش یافته و از رقم 27 میلیون دلار در سال 1982 به 48.8 میلیارد دلار در سال 2014 رسیده است.
پارک خاطرنشان کرد: کمپانی سامسونگ اکنون دومین رتبه در دنیا از نظر هزینه کرد تحقیق و توسعه را در اختیار دارد و کره نیز جزو دو کشور اول دنیا به لحاظ نوآوری در فناوری به شمار می آید.
براساس آمارهای ارائه شده از سوی رئیس موسسه سیاستگذاری و ارزیابی علم و فناوری کره جنوبی، درحال حاضر 25 نهاد بزرگ دولتی در این کشور از تحقیقات دانشگاهی حمایت مالی می کنند و 22 کشور توسعه یافته و یا در حال توسعه نیز در فعالیت های بخش R&D کره مشارکت دارند.
وظیفه اصلی KISTEP در کره سیاستگذاری و برنامه ریزی، ارزیابی و پایش علم، فناوری و نوآوری و همچنین تعیین بودجه و هماهنگی بین موسسات تحقیق و توسعه کشور کره جنوبی است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل