به گزارش باشگاه خبرنگاران، حسین رستگار با اشاره به اینکه امروزه آنتی بیوتیکهای از جمله داروهای پر مصرف در حیطه درمان است تصریح کرد: حتی برخی از آنها جزء 10 دارو پر مصرف کشور هستند.
رستگار در ادامه کیفیت آنتی بیوتیکها را یکی از مهمترین شاخصهای دستیابی به اهداف درمانی برشمرد و اظهار داشت: در صورت تجویز آنتی بیوتیکهای بیکیفیت غیر از عدم درمان بیماری، عارضه خطرناک دیگری بنام مقاومت دارویی به آنتی بیوتیکهای مصرفی بوجود خواهد آمد که خود معضلی بزرگ برای جوامع بشری خواهد بود.
وی عدم کیفیت آنتی بیوتیکهای مصرفی را به یکی از دلایل وجود میزان ماده موثره کمتر از میزان ذکر شده روی برچسب دارو، استفاده از مواد جانبی، اکسپیان نامرغوب در فرم خوراکی آنها یا عوارض جانبی نامطلوب در مصرف کننده دانست و اضافه کرد: هر یک از موارد مذکور میتواند موجب کاهش اثر بخشی دارو نیز بشود.
رستگار همچنین افزود: حتی استفاده از مواد موثره اصلی یا مواد جانبی یا اکسپیان نامرغوب در آنتی بیوتیکهای تزریقی با ایجاد ناخالصی یا متابولیتهای خطرناک توانایی فراهم آوردن عوارض معمول، حاد و گاهی حتی عوارض کشنده را دارند.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: با کنترل کیفیت مواد موثره و مواد جانبی آنتی بیوتیکها میتوان شاهد تجویزی مطابق با معیارهای ملی و بین المللی بود تا از بروز عوارض ناشی از مصرف آنها نیز جلوگیری به عمل آید.
No tags for this post.