واقعیت مجازی پتانسیل متحول کردن برخی از جنبه های پزشکی و مراقبت از سلامت را دارد و هم اکنون برخی از پزشکان متخصص در حال به کارگیری آن برای آموزش پزشکان و کمک به تشخیص های پزشکی هستند؛ هر چند واقعیت مجازی ظرفیت کاربرد درمانی نیز دارد.
در این راستا، گروهی از متخصصان قلب در ورشو لهستان موفق شدند با استفاده از یک ابزار واقعیت مجازی شریان کرونری راست یک بیمار را که به طور مزمن مسدود شده بود، باز کنند.
پزشکان از سامانه تصویربرداری نصب شده روی عینک گوگل در درمان بیماری استفاده کردند که شریان وی کاملا مسدود شده بود و بازسازی آن با استفاده از روش مداخله ای غیر تهاجمی یا همان آنژیوپلاستی (PCI) دشوار بود.
این سیستم، تصاویر سه بعدی از بازسازی های شریان را در یک اپلیکیشن تلفن همراه ارائه می دهد که شامل یک سیستم هندزفری تشخیص صدا است و بزرگنمایی و تغییرات تصاویر را میسر می سازد.
همچنین قرار گرفتن نمایشگر نوری این سیستم روی سر، به پزشکان امکان می دهد که همزمان با تعامل با محیط اطراف خود، تصویر و ویدیو بگیرند.
در بیمارانی که به انسداد کلی مزمن مبتلا هستند، استفاده از تصویربرداری سی تی آنژیوگرافی قلبی (CTA) به عنوان راهکار معمول بازسازی شریان همواره موفق نیست، مشکلی که دستکم تا حدی ناشی از دشواری تجسم انسداد با استفاده از این روش است.
متخصصان قلب از راهکار جدید حین عمل جراحی روی یک مرد 49 ساله استفاده کردند و موفق شدند با دریافت تصاویر سه بعدی از فرآیند بازسازی های شریان، امکان هدایت سیم راهنما را برای بازکردن انسداد شریان و قرار دادن دو استنت stent رهاکننده دارو بیابند.
به گفته محققان، فناوری موبایل به راحتی در دسترس است و فرصت روزافزونی برای توسعه پلتفرم موجود برای اپلیکیشن های تلفن همراه ارائه می دهد که به نوبه خود می تواند بر محدودیت های اقتصادی و ظرفیتی سامانه های پیشرفته آنژیوگرافی غلبه کند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این گزارش در Canadian Journal of Cardiology منتشر شده است.