ویروس هپاتیت A که در سراسر جهان یافت میشود، قبلا به عنوان یک پاتوژن کاملا انسانی در نظر گرفته میشد که در اکثر در نمونههای ایزوله شده پستانداران غیر انسانی یافت میشود.عفونت ویروس هپاتیت A میتواند باعث التهاب حاد کبد شود و به طور کلی هیچ علائمی در کودکان ایجاد نمیکند و بدون عوارض عمدهای از بین میرود.
ژان فلیکس درکسلر، از موسسه ویروس شناسی در دانشگاه مرکز پزشکی بن و مرکز تحقیقات عفونی آلمان اظهار کرد: در مناطق گرمسیری، تقریبا تمام کودکان به ویروس هپاتیت A آلوده هستند و از آن زمان به بعد، به این بیماری ایمن میشوند.
در مقابل، اگر بزرگسالان به ویروس هپاتیت A آلوده شوند، این علائم میتواند جدیتر باشد و حتی میتواند منجر به مرگ شود.این ویروس تا به امروز فقط در انسان و چند پستانداران غیر انسانی یافت میشود و منشأ آن ناشناخته است.
ویروسشناسان دانشگاه بیمارستان بن، همراه با همکارانشان، به جستجوی ویروسهای مرتبط با ویروس هپاتیت A پرداختند.آنها در مجموع از 15987 نمونه از 209 گونه مختلف از پستانداران کوچک از جمله جوندگان، حشرهخوارها، خفاشها و جوجهتیغیها را مورد بررسی قرار دادند.
ویروسهای این پستانداران با توجه به خواص ژنتیکی آنها، ساختارهای پروتئینی، پاسخ ایمنی و الگوهای عفونت بسیار شبیه به ویروس هپاتیت A انسان است.درکسلر افزود: این ویروس که به ظاهر کاملا انسانی است، به احتمال زیاد منشأ حیوانی دارد.این یافتهها به نسبت دور ویروس هپاتیت A با ویروسهای حشرات اولیه اشاره دارد.
درکسلر گفت: ممکن است که میلیونها سال قبل حشرات آلوده به ویروس، پستانداران کوچک حشرهخوار را گزیده باشند و به همین دلیل این ویروسها پس از آن به پیشسازهایی از ویروس هپاتیت A توسعه یافتند.محققان بر این باورند که پستانداران کوچک میزبان مهمی برای حفظ و تکامل این ویروسها بودند.
درکسلر گفت: در غیر این صورت ویروس هپاتیت A در جمعیتهای کوچک انسانی با توجه به مصونیت مادامالعمر افرادی که یک بار با آن آلوده شدهاند، در واقع مدتها پیش منقرض شده بود.وی افزود: با این حال، بیماران نباید نگران آلوده شدن به ویروس هپاتیت A از طریق خفاشها یا خارپشتها باشند و احتمالا یک زمان بسیار طولانی از موقعی که انسان برای اولین بار از طریق حیوانات به ویروس هپاتیت A مبتلا شد میگذرد. علاوه بر این، این گونه حوادث بسیار نادر است. به گزارش ایسنا، این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.
No tags for this post.