گزارش تصویری و تحلیل فنی قلعه محمد آباد میبد

این بنا خشتی بوده و بر اساس مدارک و شواهد تاریخی و باستان شناسی مربوط به قرن هفتم هجری است .
در داخل این قلعه هفتصد ساله آثار و بقایایی از اتاقک ها و سازه های معماری وجود دارد که بخش های زیادی از آن ها تخریب شده و بر اثر عوامل متعدد جوی و آسیب های انسانی در طول تاریخ چند صد ساله این بنا ، از بین رفته است .
قلعه در زمان اوج شکوه و استواری خود دارای چهار برج در چهار گوشه بوده که امروزه یکی از برج ها از بین رفته است . پلان قلعه قلعه مربع شکل اجرا شده و قسمت بالای دیواره ها به صورت کنگره ساخته شده که در حال حاضر قسمت هایی از آن از بین رفته است . در داخل قلعه آثار و بقایایی از اتاقک ها و سازه های معماری وجود دارد که بخش های زیادی از آن ها تخریب شده و بر اثر عوامل متعدد جوی و آسیب های انسانی در طول تاریخ چند صد ساله این بنا ، از بین رفته است . گفتنی است که ماده اصلی به کار رفته در ساخت این قلعه ، خشت است .
طاق ها در سازه های داخلی و اتاقک ها به صورت نیمدایره اجرا شده و از طرف پایه قلعه به سمت بالا از ضخامت دیواره ها کاسته می شود . در قسمت داخلی قلعه آثاری از سفال های لعابدار به رنگ های فیروزه ای و سبز تیره به چشم می خورد . به احتمال قوی این قلعه یک ساخلوی نظامی بوده است . قسمت خارجی قلعه کلاً با کاه گل پوشیده شده که قسمت هایی از آن از بین رفته و بخشهایی نیز مرمت شده است . قلعه دارای یک سردر با تز ئینات زیبایی است که در ورودی فعلی آن در حال حاضر در پائین تر از سطح زمین قرار دارد .
این بنا به شماره 2142 و در تاریخ 9/8/1377 به ثبت رسیده است .
گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی
No tags for this post.
باسلام
من نزدیکترین همسایه به قلعه هستم طولی نخواهد کشید که فقط خرواری از خاک بر روی هم انباشته شود کی ویا چه ارگانی به فکر مرمت وبازسازی خواهد بود در این بازار اقتصادی خراب کشور حتی ان قسمت هم که مرمت کرده اند جه فایده داره حیف حیف حیف
روزی این را خواهیم گفت